Robert Plant ei siedä omaa lauluaan Led Zeppelinin ensimmäisillä levyillä – ”Olisinpa pitänyt suuni kiinni!”

Ikoninen laulaja sanoo löytäneensä oikean äänensä vasta myöhemmillä levyillä.

Robert Plant on yksi rock ’n’ rollin suurista keulahahmoista ja hänen laulunsa on yksi tärkeä osa kokonaisuutta, joka Led Zeppelininä tunnetaan. The Guardianin tuoreessa miehen uraa läpileikkaavassa artikkelissa Plant kuitenkin toteaa, ettei ole itse kovin tyytyväinen omiin suorituksiinsa ainakaan yhtyeen alkuvaiheessa – hän muun muassa kutsuu debyyttilevyn aikaista itseään ”nasaalipojaksi”.

You Better Runin jälkeen otin laulamiseen kovan, miehisen lähestymistavan, mutta tajusin myöhemmin, ettei se ollut läheskään oikea tapa. Esimerkiksi Babe I’m Gonna Leave You… Lauluni on sillä ihan kammottavaa. Olisinpa pitänyt suuni kiinni!” Plant irvistelee.

Plantin mukaan Led Zeppelinin III-levyn Friends oli ensimmäisiä kertoja, kun hän ja koko yhtye alkoi toden teolla päästä jyvälle asioista ja nousta kokonaan uudelle tasolle, perinteisten rock-kliseiden yli.

”On jotenkin todella hienoa ja ylimaallista edes yrittää koskettaa isompia teemoja näin brittiläisenä rockyhtyeenä. Päästä yli baareista, tytöistä ja muusta sellaisesta laulamisen idiomeista, mikä valitettavasti on kaikkien pop-kappaleiden yhteinen kieli. Elämässä on muutakin ja me aloimme tunnustaa sen.”