Rock and Roll Hall of Fame taipui kritiikin edessä – Motörheadin ehdokkuuden vakavat puutokset korjattiin

Rock and Roll Hall of Fame julkisti kuluvalla viikolla listan artisteista, jotka kilvoittelevat kunniagalleriaan pääsystä vuoden 2020 osalta. Ehdokkaiden joukossa oli kiitettävästi raskaamman rockin legendoja, joista erityisesti Motörheadin mukanaolo on herättänyt reilusti ”no jo oli aikakin” -tyyppisiä huokailuja vähän siellä sun täällä.

Aivan kommelluksitta yhtyeen ehdokasasettelu ei kuitenkaan sujunut, sillä Hall of Fame oli nimennyt ehdolle ainoastaan bändin vuosien 1976-1982 niin sanotun klassisen kokoonpanon, eli Lemmy Kilmisterin”Fast” Eddie Clarken sekä Phil ”Philthy Animal” Taylorin. Bändissä yli 20 vuotta vaikuttaneet Phil Campbell ja Mikkey Dee sivuutettiin näin ollen tylysti, ja sekös on ollut omiaan herättämään kritiikkiä ja hämmennystä orkesterin ystävien keskuudessa.

Hall of Fame on kuitenkin nähtävästi huomioinut aiheesta nousseen porun, sillä Campbell ja Dee on lisätty nyt Motörheadin ehdokkuussivulle Kilmister-Clarke-Taylor -trion oheen.

”Kiitos kaikille, jotka korotitte äänenne, ja kiitos Rock and Roll Hall of Famelle, että kuuntelitte ja lisäsitte Philin ja Mikkeyn mukaan. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta!” Motörheadin virallisilla Facebook-sivuilla hehkutetaan.

Motörheadin ohella ehdolla vuoden 2020 Hall of Fame -tunnustuksen saajaksi ovat muun muassa Judas Priest, Soundgarden, Nine Inch Nails ja Thin Lizzy. Yleisö voi äänestää päivittäin viittä suosikkiaan täällä. Tällä hetkellä eniten ääniä on haalinut Pat Benatar, Doobie Brothersin ja Soundgardenin seuratessa aivan brooklynilaislaulajattaren kannoilla.