Kommentti: Palataan vielä Rock And Roll Hall Of Fame -ehdokkaisiin – Motörheadin kohdalla huutava vääryys

https://www.youtube.com/watch?v=jk886pOS4Mo&t=3543s

Kuten juuri kerroimme, Rock And Roll Hall Of Fame -instituutio on julkaissut alustavan ehdokaslistansa. Samalla Hall Of Fame on tarkentanut, ketkä (yhtyeissä vaikuttaneet/vaikuttavat) muusikot saavat Hall Of Fame -kunnian, mikäli lopullinen jäsenyys osuu kohdalle.

Motörheadin tapaus herättää kysymyksen jos toisenkin, sillä instituution edustajien mukaan kunniajäsenyyden saavat basistilaulaja Ian ”Lemmy” Kilmister, kitaristi ”Fast” Eddie Clarke ja rumpali Phil ”Philthy Animal” Taylor – siis mikäli Motörhead valitaan Rock And Roll Hall Of Fameen.

Totta kai tämä kolmikko muodosti aikoinaan sen kaikkein legendaarisimman Motörhead-trion, mutta silti: miten ihmeessä Hall Of Fame voi edes kuvitella sivuuttavansa kitaristi Phil Campbellin – siis yhtyeen pitkäaikaisen biisinkirjoittajan – ja pannujen takana loistavaa työtä tehneen Mikkey Deen? Ensin mainittu liittyi Motörheadiin vuonna 1984 ja jälkimmäinen 1992 – toisin sanoen Campbell ja Dee vaikuttivat Motörheadissa huomattavasti – vuosikymmeniä! – pidempään kuin Clarke ja Taylor.

Sekin on totta, että Kilmister – Clarke – Taylor -kokoonpano julkaisi aikoinaan legendaariset albumit Ace Of Spades ja Overkill ja toki muitakin merkkiteoksia. Mutta näiden klassikoiden äärelläkään ei kannata unohtaa, että julkaisi tämä myöhempikin Motörhead-kokoonpano kivenkovia kiekkoja: lue Soundin arvostelu vaikka Bad Magicista, Motörizeristä tai The Wörld Is Yoursista. Ihan vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Ei ole mikään ihme, että Mikkey Dee on jo kommentoinut asiaa: ”That is pure wrong, I would say, and I know Phil will be very disappointed, too.” Lisää aiheesta Billboardin sivulla.