”Rock’n’roll ei kuole koskaan” – Lemonator laittaa pillit pussiin elokuussa

Vuonna 1995 perustettu Lemonator juhlii elokuun lopulla 20-vuotista taivaltaan. Pitkään telakalla ollut bändi soittaa samalla viimeiset kolme keikkaansa.

Lemonator nousi ensimmäisen kerran lavalle 26. elokuuta vuonna 1995 Semifinalissa Helsingissä. Jäähyväiskiertueellaan yhtye esiintyy torstaina 27. elokuuta Tampereen Klubilla, perjantaina 28. elokuuta Turun Klubilla ja viimeinen Lemonator-keikka soi Helsingin Tavastialla lauantaina 29. elokuuta.

Keikkojen liput tulevat myyntiin 1. heinäkuuta Tiketissä.

– Ei kai mikään taru ole lopussa ennen kuin joku heittää oikeasti lapiolla hiekkaa päälle, mut nyt tuntuu siltä, ettei vaan riitä aika tai energia aktiiviseen bändin pyörittämiseen. On perheet, duunit, lomat, nurmikonleikkuut sun muut, jotka menevät rokkihommien edelle, niinku tässä iässä vähän pitääkin, bändin nokkamies Lasse Kurki kommentoi Soundille.

– Helpottaa, kun oma napa ei olekaan enää koko universumin keskipiste. Mut ihan törkeen hauskaa on ollut soitella yhdessä pitkästä aikaan. Rock’n’roll ei kuole koskaan.

Lemonator julkaisi urallaan kuusi studioalbumia. Vuonna 1997 julkaistua Yellow-debyyttiä seurasivat Maison Rilax (1998), The Waltz (2000), Grandpop (2003), At The Presence Of Great Beauty (2006) ja viimeisimpänä Shake Shake Shake (2010).

Onko jäähyväiskeikoilla luvassa koko tuotannon läpileikkaavia maratonkeikkoja?

– Maratonkeikkojen suhteen veikkaan, että jos nyt selvittäis edes 400 metrin juoksusta näillä kengillä, niin se ois hienoa, Kurki sanoo.

Katso alta Lemonatorin Superb-musiikkivideo vuodelta 1997 sekä vuotta myöhemmin julkaistu Not Your Game -singlen video.