Rocktähdet valitsivat kaikkien aikojen metallilevyt – arvaatko, mikä suomalaisbändi selvisi mukaan?

Taas kelpaa olla ylpeä kotimaisen metalliosaamisen tasosta! Metal Hammer pyysi kaikenmoisia nimekkäitä muusikoita listaamaan parhaan A-luokan metallilevyjä, ja mukana ovat tietysti ne pakolliset metallicat, slayerit, ironmaidenit ja semmoiset. Vaan onpa pieni ja sisukas Suomikin edustettuna!

Nightwishin Dark Passion Play nimittäin komeilee tuolla joukon jatkona. Ilmeisesti jostain taittoteknisestä kömmähdyksestä johtuen jutun yhteydessä ei lue, kuka albumin on nostanut listalle, mutta kun listan muita levyjä ovat diggaileet esimerkiksi Dani Filth, Mikael Åkerfeldt, Neil Fallon, Scott Ian, James Labrie ja Rob Zombie, voidaan huoletta todeta, että vaikutusvaltaisessa seurassa ollaan.

”Kun kuulin Dark Passion Playn, en voinut uskoa korviani. Ajattelin, että ’no tämä on perkele kunnon levy’. Siinä oli kaikki mahdollinen mukana. Albumi sai ristiriitaisen vastaanoton, koska bändissä oli uusi laulaja, mutta hän oli mainio. En halua mollata Tarjaa, mutta Anetten ääni sopi bändiin paremmin. Mukana on raskasta kamaa, klassista ja vähän jopa Disneytä – kaikkea mahdollista. Se on yksi parhaalta kuulostavista levyistä, mitä olen kuullut”, tämä nimettömäksi jäävä kriitikko kehuu.

Hienoa, että Tuomas Holopaisen ja kumppanien visioita osataan arvostaa! Suomessa Nightwishin voi nähdä seuraavan kerran ensi kesänä 16.6. Kiteen Rantakentällä ja 17.6. Vaasan Lemonsoft-areenalla.