Rockveteraani Don Dokken ei voi enää soittaa kitaraa leikkausoperaation jäljiltä – ”Se oli siinä”

Laulaja-kitaristin oikea käsi ei ole palautunut viime vuoden lopulla tehdyn leikkauksen jäljiltä.
22.7.2020 10:14

Dokken-yhtyeen keulahahmo, laulaja ja kitaristi Don Dokken kävi viime vuoden lopulla leikkauksessa, jossa operoitiin hänen niskaansa sekä selkärankaa. Leikkaus aiheutti hermovaurioita, joiden vuoksi hänen kätensä eivät enää toimineet. 67-vuotias Dokken kuvaili tilaansa alkuvuodesta melko toivottomaksi, mutta uskoi vielä tuolloin toipuvansa ennen pitkää täysin. Samaa vakuutettiin myös bändin sosiaalisen median kanavissa.

”Leikkauksesta on kulunut kaksi ja puoli kuukautta ja käteni ovat ihan kuolleet. Ne eivät liiku ja se on todella outo tunne. Se tekee elämisestä hyvin erikoista. Minun on pitänyt opetella uudelleen syömään, pyyhkimään perseeni, pesemään hampaani, pukeutumaan. Sukkien vetäminen jalkaan vie 20 minuuttia”, Dokken kertoi alkuvuodesta Classic Metal Show’n haastattelussa.

”Yritän ajatella optimistisesti, että tapahtuu jokin ihme, hermot eheytyvät ja käteni alkavat taas toimia. Tai saatte lukea lehdistä, miten olen mennyt sen kirurgin toimistoon ja piessyt hänet. Olen tosissani – se tyyppi mokasi ja hänen piti olla kaikista paras. Kun menin leikkauspöydälle, sanoin kaksi asiaa: älkää tappako minua älkääkä halvaannuttako minua. Ja hän vastasi, että siksi tulit minun luokseni, koska minä olen paras. Heräsin ja ihmettelin, miksi käteni eivät liiku? Miksen voi liikuttaa sormiani? Miksi tuntuu, kuin käteni olisi tulessa? Miksi pystyn hädin tuskin kävelemään? Mitä vittua? Ja hän vain totesi, että sellaista sattuu.”

”Pystyn sentään yhä laulamaan. Ääneni on hyvässä kunnossa – en vain pysty pitämään mikkiä kädessäni.”

Nyt Dokken on antanut Eon Musicille tilannepäivityksen ja toteaa nyt, että hän ei tule enää koskaan soittamaan kitaraa.

”Tulin itse asiassa juuri sairaalasta, jossa käyn kuntoutuksessa ja… No, oikea käteni; en voi enää soittaa. Se oli siinä. Oikea käteni on halvaantunut”, Dokken sanoo.

”Leikkauksesta on kulunut nyt seitsemän kuukautta. Minulle sanottiin, että täytyy olla kärsivällinen, että käteni palautuu kyllä. Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä. Mutta on mennyt jo yli puoli vuotta, eikä käteni vieläkään toimi. Se ei vain toimi ja sillä selvä. En ole iloinen, mutta ehdin soittaa kitaraa kuitenkin 50 vuotta, eli enköhän saanut jo osani.”

Lisää luettavaa