Rockveteraani on julkaisemassa uuden tähtivierailla vahvistetun levyn – Edellisestä levystä jo yli 50 vuotta

MC5 tulee taas!
26.12.2023 09:19

Legendaarinen rockyhtye MC5 on aktivoitumassa uudelleen julkaisurintamalla yli 50 vuoden tauon jälkeen. Kitaristi Wayne Kramer kertoo Mojo-lehdelle yhtyeen julkaisevan uuden Bob Ezrinin tuottaman Heavy Lifting -pitkäsoiton joskus keväällä 2024. Yhtyeen edellinen pitkäsoitto High Time ilmestyi vuonna 1971.

”Jotkut bändit tarvitsevat hieman aikaa levyjen välillä. Minä tarvitsin todella paljon aikaa!” Kramer nauraa Mojon haastattelussa ja sanoo levyn työstämisen venähtäneen muun muassa koronapandemian sekä Donald Trumpin presidenttikauden aiheuttaman masennuksen seurauksena.

Levyllä on mukana lukuisia nimekkäitä vierailijoita kuten Guns N’ Rosesin Slash, Rage Against The Machinen Tom Morello, Living Colourin Vernon Reid sekä Alice In Chainsin William DuVall. Kramer kuvailee tulevaa levyä ”sähkökitaroiden juhlaksi”.

”Halusin jatkaa siitä, mihin High Timellä jäätiin. Viedä musiikkia eteenpäin ja välittää minäpystyvyyden ja voimaantumisen viestiä – sekä pitää hauskaa. Sitä MC5 on. Luovuus on ratkaisu haasteisiin, joita kohtaamme.”

Kramer lähettää myös terveisiä niille, jotka suhtautuvat yhtyeen uuteen tulemiseen kriittisesti ja sanovat, ettei uusi levy ole enää sama asia kuin bändin vanhat klassikot.

”He ovat oikeassa, ei se olekaan sama asia. Emme elä enää vuodessa 1968. Elämme tässä hetkessä ja siihen täytyy ottaa kantaa. Kaikessa taiteessa täytyy vastata kysymykseen: entä sitten? Miksi minun pitäisi välittää?”, Kramer toteaa.

”MC5 on ollut luovuuteni pääväylä käytännössä koko elämäni. Toivon, että olen bändin hengelle uskollinen, sillä on tärkeää niin fanien näkökulmasta kuin minun itseni, että kunnioitan perintöämme ja niitä, joiden kanssa tein yhteistyötä kun olin nuori. Se on juhlistamisen arvoista.”

Lisää luettavaa