Roger Taylor kesken jääneestä uudesta Queen-kappaleesta: ”Brianin kiinnostus vain lopahti”

Sami Turunen

Rumpali toivoo, että kappale vielä jonain päivänä näkee päivänvalon, koska se on hänestä "hemmetin hyvä".

Queenin Brian May ja Roger Taylor kertoivat alkuvuodesta Classic Rock -lehdelle antamassaan haastattelussa työstäneensä uutta musiikkia bändin nykyisen laulajan Adam Lambertin kanssa, mutta kappale jäi kesken. Rumpali Taylor sanoo nyt tuoreessa Mojo-lehden haastattelussa, että kappale jäi lopulta kesken väsyneen kitaristi Mayn heitettyä hanskat tiskiin.

”Jostain syystä Brianin kiinnostus vain lopahti yhtäkkiä. En oikeastaan tiedä, miksi”, Taylor toteaa.

”Aloimme kirjoittaa kappaletta Nashvillessä [Amerikan-kiertueen tauolla] ja olimme kaikki lopulta aika väsyneitä. Emme päässeet yksimielisyyteen kappaleen nimestä ja sanoituksetkin tuntuivat ehkä vähän liian negatiivisilta ollakseen Queenin lyriikkaa. Mutta se biisi oli hemmetin hyvä ja toivon, että se joskus saadaan valmiiksi ja julki.”

May on viime aikoina myös väläytellyt, että yhtye on valmis tekemään jatkoa Bohemian Rhapsody -menestyselokuvalle. Taylorin mielestä yksi elämäkerta riittää, mutta hän ei halua sulkea jatko-osan mahdollisuutta silti pois.

”Jos joku tuo meille loistavan käsikirjoituksen, jossa on totuutta pohjalla, katsotaan sitten uudestaan. Mutta on vaikea pistää itseämme paremmaksi emmekä halua ottaa riskiä tekemällä mitään, mistä ei tule mahtavaa. Ehkä se on myös se syy, mikä pitää meidät tänä päivänä poissa studiosta”, Taylor pohtii.