Roger Waters suunnittelee ennennäkemätöntä The Wall -spektaakkelia vastaiskuna Donald Trumpin muuripuheille

Kun Berliinin muuri murtui vuonna 1989, Roger Waters juhlisti merkkihetkeä esittämällä seuraavana vuonna Pink Floydin The Wall -mahtieepoksen Berliinin entisellä ”ei-kenenkään-maalla”. Nyt Watersilla on mielessään jotain samankaltaista: maestro suunnittelee The Wall -spektaakkelin pystyttämistä Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle vastalauseena Donald Trumpin muurihankkeelle.

The Wall on nyt hyvin ajankohtainen ottaen huomioon herra Trumpin puheet muurien pystyttämisestä ja sen, miten hän lietsoo vihaa eri kulttuurien ja uskontojen välille”. Waters sanoi uutistoimisto AFP:lle ja jatkoi Yhdysvaltain hallintoon viitaten:

”Mutta ennen kuin tämä voi tapahtua, täytyy ihmisten herätä vastustamaan tätä äärioikeistolaista politiikkaa. Ahneita ja voimakkaita tyyppejä riittää suorastaan viemäreiden tukkeeksi asti.”

Waters kertoi suunnitelmistaan Pink Floyd -rumpali Nick Masonin kanssa Lontoossa Pink Floyd, Their Mortal Remains -näyttelyn promotilaisuudessa. Näyttelyssä juhlistetaan 50-vuotiaan Pink Floydin kunniakasta uraa.

Tuossahan olisi sopiva sauma kutsua myös David Gilmour mukaan kokoonpanoon? Se ainakin nostaisi tapauksen huomioarvoa entisestään, ja onhan Gilmour vieraillut aiemminkin Wall-esityksissä. Toivotaan!