Rokkarit oikeissa kesätöissä, osa 3

1.8.2008 09:40

Lasse Lindfors / Disco Ensemble:

– Olen työskennellyt muun muassa muuttomiehenä, talonmiehenä, siivoojana ja postinjakajana. Muistan aikoinaan, kun tultiin aamuyöllä jostakin keikalta keskellä talvea ja muut jätkät lähtivät nukkumaan. Minä puolestani ryhdyin kolaamaan lunta, kun piti saada talon edusta aamuksi kuntoon. Se ei ehkä ollut kesätyötä, mutta kuitenkin…

Anette Olzon / Nightwish:

– Menin kesätöihin joskus kolmetoistavuotinaana. Isäni oli töissä paperitehtaassa, joten pääsin sinne vaivattomasti. Olin töissä sellaisella linjalla, jossa pakattiin paperirullia. Eräänä kesänä olin myös hampurilaisravintolassa ja onhan niitä muitakin duuneja ollut. Kesätyöt ovat hirveän hyödyllisiä; niistä saa palkkaa ja vanhemmatkin ovat tyytyväisiä. Samalla nuori oppii sen, että elämässä pitää tehdä työtä.

Jonna Tervomaa:

– Minähän kävin laulaa luikauttamassa jo kesätöikseni. Tutustuin siis tähän ammattiin jo varhaisella iällä ja samalla aika monelta suunnalta. Olin duunissa myös laivalla… Siinäpä ne taisivat olla. 

Teemu / Uniklubi:

– Neljätoistavuotiaana olin naulapoikana raksalla! Tehtiin omakotitalojen laajennuksia ja silloin oli tietenkin kolmenkymmenen asteen helteet. Siinä sai nyppiä nauloja aika lailla hiki hatussa. Sitten tuli välikaton villoitus… Pari vanhempaa työmiestä ilmoitti, että nappula menee sinne ahtaaseen tilaan. Oli aivan tolkuttoman kuuma ja kuutiosentillä oli varmaan kaksi miljoonaa hyttystä. Hiki roiskusi ja villa kutitti ja kyllä otti päähän. Sitten mentiin safkaamaan enkä minä tietenkään mahtunut pakettiauton etukoppiin vaan jouduin sinne perätilaan. Se oli kunnon alistamista koko ajan!

Aadolf Virtanen / Diablo:

– Olin kesätöissä paperitehtaalla. Tein myös jotakin sähkötöitä vaikka en niistä hommista paljon tiennytkään. Muistan myös Sepulturan Arisen ilmestyneen silloin. Tilasin levyn ja sitten sitä kuunneltiin kotona ihan hulluna. Olen muuten vieläkin paperitehtaalla töissä ja samalla tavalla mietin edelleen, että haluanko minä oikeasti tehdä tätä hommaa… Nykyään ei edes ilmesty hyviä Sepulturan levyjä, mutta onneksi meillä on Cavalera Conspiracy. Se on ihan ok.

Lisää luettavaa