Rokkikliseet kunniaan – The Blankon videolta löytyy niin tankotanssija kuin sixpackiaan esittelevä muusikkokin

The Blanko katkaisi vuosiksi venähtäneen hiljaiselon.
23.2.2018 12:58

Pistä silmät kiinni ja ajattele sellaista ”wanhaa kunnon” rockmusiikkivideota. Mitäpä näkyy? Varmaan aika paljon samoja teemoja kuin tuosta yläpuolelta löytyvältä The Blankon uudelta video Addiction.

Löytyy niin treenattua vartaloaan esittelevä hikinen rocktähti yhtyeineen kuin akrobaattisia taitojaan esitteleviä tankotanssijoitakin. Liikutaan siis hyvin 1990-lukulaisessa kuvastossa, ja epäilemättä ihan tietoisesti. Videon on ohjannut Touko Helanen.

Ja onhan siellä ääniraitakin! Sieltä kuuluu The Blankon uusi Addiction-single, joka on juuri niin tiukasti soitettua ja tarttuvaa, raskaahkoa rockmusiikkia kuin yhtyeeltä on totuttu kuulemaan. Singleä edelsi lähes neljän vuoden tauko. Pauli Hauta-ahon (laulu, kitara), Jakke Saarisen (rummut) ja Jykke Tikan (basso) muodostama voimatrio julkaisi Into The Silence -albumin vuonna 2013.

– On mielenkiintoista huomata, kuinka kaikenlaiset addiktiot ohjaavat meidän tekemisiä – joskus jopa meidän tietämättämme, kuvailee kappaleen aihetta Hauta-aho.

– Ja vaikka riippuvuuksiin tiedettävästi liittyykin pakonomainen mielihyvänhakuisuus, tapahtuu myös pinnan alla paljon, mitä ei välttämättä osata, tai uskalleta kohdata. Missä vaiheessa konventio muuttuu addiktioksi? Milloin addiktio haitalliseksi? Entä mihin vedetään raja intohimon ja riippuvuuden väliltä? Addiction on otanta eräänlaisesta havahtumisesta. Kaikki, mikä on hyvää, ei aina olekaan hyvää. Ja silti sitä pitää saada lisää…

Seuraava The Blanko -keikka soi Helsingin Bar Loosessa 14.4.

Lisää luettavaa