Roudarilegenda Paavo ”Puosu” Liesinen on kuollut

Saku Schildt

"Himasta ja buutsit jalassa, niinkuin tahtoi."

Legendaarinen roudari ja kiertuemanageri Paavo ”Puosu” Liesinen on kuollut. Suru-uutisen ovat vahvistaneet Liesisen lähiomaiset Puosun julkisen Facebook-sivujen välityksellä.

”Puosu on nyt siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Himasta ja buutsit jalassa, niinkuin tahtoi. Lepää rauhassa rakas Paapa”, kerrotaan Puosun FB-sivuilla, joita tullaan pitämään yllä vielä jonkun aikaa.

Puosu toimi ensimmäisen kerran roudarina 2. syyskuuta 1970, kun Rolling Stones esiintyi Helsingin Olympiastadionilla. Kyseessä oli Rollarien toinen Suomen-keikka. Sen jälkeen Puosu toimi pitkällä urallaan teknikkona ja/tai kiertuemanagerina monien orkestereiden kuten Pelle Miljoonan, Hanoi Rocksin ja Lapinlahden Lintujen matkassa – tai kuten Puosu itse asian muotoili Inhimillisten Uutisten artikkelissa, ”roudannut Rolling Stonesista Ratsiaan kaikkea”.

”Varsinkin talvisin keikkamestat ovat hirveitä: sähkö ei riitä ja liiterin ovi aukeaa suoraan jänkälle. Sisällä on helvetin kuuma ja kamat roudataan pakkaseen auton perään. Puosu höyryää t-paidassaan ja puoliperseessä roikkuvissa farmarihousuissaan, muttei se haittaa: ’Kyl mä nää hoidan…’ Vuosia myöhemmin sanoo, että älkää tehkö kuten minä tein”, kuvaili kollega Illi Ilomäki Puosua Lamppu Laamasen toimittamassa Roudarit-kirjassa.

Eläkkeellä ollut Liesinen asui viimeiset vuotensa Helsingin Jallukassa, esittävien taiteiden ammattilaisille tarkoitetussa vuokratalossa.

”Lepää rauhassa suuri sydän. Ainutlaatuinen huumori säilyi ihan loppumetreille asti. Kiitos kaikesta Puosu, pysyt mielessä ja sydämessä ikuisesti”, kommentoi kitaristi Rane Raitsikka suru-uutista sosiaalisessa mediassa.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157067368619132&set=a.10157067376129132&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157214149027631&set=a.10151536664317631&type=3&theater