Kerran elämässä! Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana palaa Oopperajuhlille yhdelle keikalle

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana (kuva: Joni Sarkki)

Uskomatonta mutta totta: räppärit Oopperajuhlilla!

Jazz, hiphop ja klassinen musiikki kohtaavat ensi kesänä kun Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana palaa yhden keikan ajaksi Savonlinnan Oopperajuhlille. Tommy Lindgrenin, Palefacen ja Redraman sekä Ricky-Tick Big Bandin menestyksekäs liitto soitti kolme loppuunmyytyä keikkaa loppuvuodesta 2019 Helsingin Tavastialla. Nyt kombo tekee yhden ainoan paluukeikan ensi kesänä Olavinlinnassa Savonlinnan Oopperajuhlilla 3. heinäkuuta 2022. Yhtyeen johtaja Valtteri Laurell Pöyhönen toteaa, että ”saattaa olla rap-artisteille ainoa tilaisuus elämässä päästä esiintymään Savonlinnan Oopperajuhlille.”

”Kelattiin, ettei me nyt vielä palata, mutta toisaalta: oopperajuhlat? Once inna lifetime -tsäänssi räppärille. Eikä tuolla kauheasti varmaan big bändejäkään ole ollut”, kommentoi Tommy Lindgren.

”Tää oli niin spessu idea, että oli pakko lähtee messiin! Suunnittelen tälle keikalle läpileikkausta meidän kolmen levyn biiseistä, mutta niin että sähköiset elementit on ihan minimissään. Otetaan big bandistä kaikki soivat tehot irti hienossa akustiikassa”, jatkaa RTBB:n kapellimestari-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhönen.

Duke Ellingtonin perinteestä kohti nykyaikaa kurottava yhtye ylittää genrerajoja ja on yhdistänyt vakavaa ja kevyttä musiikkia kolmen albumin verran. Vuonna 2012 aloittaneeseen yhtyeeseen kuuluu yli 20 jäsentä.

Lipunmyynti Oopperajuhlien keikalle alkaa 21.2. Festivaalien koko ohjelmaan pääsee tutustumaan osoitteessa oopperajuhlat.fi.