Rumpalilegenda Carmine Appice muistelee tylyjä potkujaan Ozzy Osbournen bändistä – ”Hän sanoi, että minusta oli tullut liian iso nimi”

Carmine (vasemmalla) yhdessä Vinny Appicen kanssa

Muiden muassa Vanilla Fudgen, Cactuksen, superkokoonpano Beck, Bogert & Appicen sekä Rod Stewartin yhtyeen riveissä kannuksensa hankkinut Carmine Appice vieraili hiljattain Talking Metal -podcastin haastattelussa. Mies muisteli juttutuokion aikana muun muassa lyhyttä, vuosien 1983–1984 välistä vierailuaan Ozzy Osbournen sooloyhtyeessä.

”Ensimmäinen konserttimme Ozzyn kanssa oli Cactuksen ja Black Sabbathin yhteiskeikka — lämppärinä toimi Steel Mill, jossa oli mukana Bruce Springsteen. Aika hauska ilta, kaikista tuli legendoja. Kun liityin Ozzyn bändiin, olin juuri vetämässä eteläisessä Ranskassa rumpuklinikkaa. Managerini soitti minulle ja sanoi, että ’Sharon Osbourne on yrittänyt tavoitella sinua, mitä teen? Luulen heidän haluavan sinut Ozzyn bändiin.’ ’Oikeastiko?’ kysyin”, Appice muistelee.

”Soitin hänelle ja minulle sanottiin, että ’Voitko tulla Lontooseen tapaamaan meitä?’ Sanoin, että voisin järjestellä aikatauluni uudelleen”, mies jatkaa. ”Niinpä lensin Lontooseen, tapasin heidät, tapasin Ozzyn ja Sharonin, ja kaikki oli hienoa. He sanoivat, että ’Meistä olisi hienoa jos voisit soittaa kanssamme.’ Kysyin, että mitä [Bark at the Moon -albumin rumpuraidat soittaneelle] Tommy Aldridgelle tapahtui? ’Teimme Bark at the Moonia ja hänen temponsa oli kaamea. Haluamme sinun auttavan Tommyn rumpusoundien kanssa’, he vastasivat. Minulla oli sopimus, jossa sain omat fanikamani rundille.”

”Lensimme sitten Ozzyn kanssa studiosta yliäänikoneella Lontooseen tekemään videota”, Appice kertoo. ”Loput bändistä oli siellä — [basisti] Bob Daisley, [kitaristi] Jake E. Lee ja [kosketinsoittaja] Don Airey. Mikä mahtava bändi. Teimme [Bark at the Moonin] videon ja sitten aloitimme kiertueen Euroopasta. Se oli hienoa. Soitimme Dortmundissa festivaaleilla. Siellä oli kaikki. Judas Priest ja kaikki isot tuon ajan heavy metal -bändit. Esitin Journey to the Center of Eternity -sooloni. Se oli iso näyteikkunani, ja hoidin kaikki kiertueeni suunnitellusti, ja kaikki oli Euroopassa mahtavaa.”

Sen jälkeen, kun Appicen rumpusooloa alettiin ylistää lehdissä, mies sanoo alkaneensa kokea yllättäviä teknisiä ongelmia esitystensä aikana.

”Soitin soolon, johon reagoitiin totuttuun tapaan, joten kysyin Bob Daisleyltä, ’luuletko Sharonin sabotoivan esitystä sen lehtiartikkelin takia?’ ’Ei epäilystäkään, Sharon teki sen näyttääkseen sinulle’, Bob vastasi”, Appice kertoo.

”Pari viikkoa myöhemmin esiinnyimme Dallasissa ja näin Tommy Aldridgen hengailevan paikalla”, mies jatkaa. ”En tiennyt vielä silloin, että hän oli tullut korvaamaan minut. Seuraavana päivänä Houstonissa soitimme loistavan keikan ja kaikki olivat, että ’Vau, tosi hyvä keikka, kaikki soittivat mahtavasti’, jopa Ozzy. Sain viestin kiertuemanagerilta, että Sharon haluaa nähdä minut tuotantotoimistossa. Menin paikalle ja kysyin, että mitä oli meneillään. Sharon vastasi, että ’Tiedät kyllä…’ — tuollaisella asenteella. ’Ei, en tiedä. Mitä on meneillään?'”

”’Oletko nähnyt Tommy Aldridgeä? Hän aloittaa kiertueella maanantaina. Saat potkut’, Sharon sanoi. ’Mitä tarkoitat potkuilla? Minulla on sopimus. Potkut? Miksi?'”, Appice sanoo kyselleensä. ”’Sinusta on tullut liian iso nimi. Sinun täytyy perustaa oma bändi. Tarvitsemme Tommy Aldridgen kaltaisen rivimiehen.’ Sanoin, että hän pilaa koko jutun, sillä kaikki oli sujunut mahtavasti ja minulla oli edelleen masterclass-klinikoita tulevissa keikkakaupungeissa. Kun Ozzy soitti areenalla, minä vedin klinikkaa. Se vitutti rankasti.”

”Kun tein kirjani, jollaain isolla nettisivustolla julkaistussa jutussa oli otsikko: ’Carmine Appice: Sharon Osbourne, rockin häijyin nainen'”, Appice muistelee. ”Sharonilta pyydettiin kommentia, mutta hän ei kuulemma edes tiennyt koko asiasta. Se on naurettavaa.”

Appice sanoo tavanneensa Ozzyn myöhemmin, ja kaikesta tapahtuneesta huolimatta kaksikon välit ovat edelleen kunnossa.

”Treenasimme King Cobran kanssa studiossa, jossa Ozzy koesoitatti rumpaleita. ’Hei, Carmine, miten menee?’ Ozzy kysyi. ’Ihan hyvin’, vastasin. Hän halasi minua ja sanoi, että ’Sinulla ja vaimollani on ongelmia…’, sillä olin haastanut heidät tuolloin oikeuteen”, Appice kertoo. ”’Toivon, että voisimme olla edelleen ystäviä’, hän jatkoi. Sanoin, että ’Kyllä voimme, tiedän ettei se ole sinusta kiinni. Mitä olet puuhaamassa? Sharon kehotti minua perustamaan oman bändin, joten tein niin, ja sen nimi on King Cobra.'”

”Minulla oli kokonaan valkoiseksi maalattuja ajoneuvoja, joten olin tikapuilla laittamassa teippiä ikkunoihin, ja Ozzy kysyi voisiko hän auttaa”, Appice jatkaa. ”’Toki’, sanoin. Ozzy meni toiselle puolelle tikkaita laittamaan teippaushommiin, ja me pysyimme ystävinä.”