Rumpalisuuruus muistelee, kuinka jätti entisen yhtyeensä hiippailemalla yön pimeyteen Ozzy Osbournen remmiin liittyäkseen

3.2.2019 22:04

Whitesnakessa ja Ozzy Osbournen sooloyhtyeessä tunnetuksi tullut rumpali Tommy Aldridge muistelee yltä löytyvällä videolla pitkän uransa varrelle osuneita tapahtumia ja sattumuksia. Eräs mielenkiintoisimmista tarinoista on miehen kertomus siitä, kuinka lähti Black Oak Arkansas -yhtyeestä liittyäkseen Pimeyden prinssin bändiin.

”Hiippailin kirjaimellisesti pois yön pimeydessä”, mies kertoo. ”Olin erittäin hermostunut, nuori ja allekirjoittaut juttuja, joita minun ei olisi ehkä pitänyt allekirjoittaa. Managerilamme oli maine miehenä, joka järjesti tyyppejä pieksemään porukkaa. Olin nuori, vaikutuksille altis ja peloissani. Sain viimein tarpeeksi rohkeutta lähteäkseni ja se tapahtui sitten keskellä yötä. Hiippailin pois ja jätin autonikin sinne. Ystäväni heitti minut Memphisiin ja otin sieltä lennon Chicagoon. [Yhtyeen muut jäsenet] eivät tienneet mitä oli meneillään ennen kuin vasta myöhemmin.”

Ozzyn bändiin liittyminen tapahtuikin sitten huomattavasti vähemmän hämärissä olosuhteissa.

”Asuin tuolloin Englannissa ja työskentelin Gary Mooren kanssa, joka oli lopulta Ozzyn kiinnittäneellä Jet Recordsilla. Se oli se yhteys.”

Entä mitä mies mahtoi tuumailla kuultuaan ensimmäisen kerran Ozzyn orkesterissa vaikuttanutta kitaristilegenda Randy Rhoadsia?

”Se säikäytti minut melkein hengiltä”, mies toteaa. ”Se oli inspiroivaa. Se oli elämän mullistavaa, eikä ainoastaan musiikillisesta näkökulmasta… Tapasin Randyn ensimmäistä kertaa kun olin treeneissä Garyn kanssa. Hän oli suuri Gary Moore -fani, kuten Les Pauleilla soittavat kitaristit tuntuisivat aina olevan. Hän tuli treeneihin ja silloin tapasin hänet. Hän oli ihan täpinöissään Garystä ja hänen soundistaan.”

Alridge tuumailee, että hänen, Ozzyn, Rhoadsin ja basisti Rudy Sarzon muodostama kokoonpano oli paras bändi, jonka kanssa hän on kuunaan soittanut.

”Se oli hyvin jännittävää. Musiikillisesta näkulmasta se oli luultavasti urani huippukohta. Randy Rhoadsin tapaisten kaverien kanssa työskentely oli vaikuttavaa, he ikään kuin nappaavat sinua niskavilloista ja nostavat sinut tasolleen.”

Lisää luettavaa