Ruotsalainen metalli ei maistunut singaporessa: adressi Watainin keikan perumiseksi keräsi valtavan määrän allekirjoituksia

10.3.2019 21:58

Ruotsalaisen pitkän linjan black metal -jyrä Watainin historian ensimmäinen keikka Singaporessa on päättyi ennen kuin se ehti koskaan alkaakaan. Singaporen sisäministeriö päätti perua maaliskuun 7. päiväksi kaavaillun konsertin ”turvallisuushuoliin” vedoten. Näihin huoliin lukeutuivat muun muassa yhtyeen ”satanistiset näkemykset” sekä ”uskontojen mustamaalaus ja väkivallan ihannointi, jotka saattaisivat johtaa vihaan sekä Singraporen yhteiskunnallisen rauhan horjumiseen.”

Yhtyeen laulaja Erik Danielsson ei päätöksestä juuri perustanut ja arvosteleekin sisäministeriötä ”muiden ihmisten elämien ja päätösten säätelemisestä.” Mies myöntää joidenkin yhtyettään vastaan esitettyjen syytösten olevan osaltaan paikkaansa pitäviä, mutta ”niihin suhtautuminen on mielestämme jokaisen aikuisen miehen ja naisen itse päätettävissä.”

Watainin ja ruotsalaisen death metal -partio Soilworkin Singaporen-konsertteja vastustava andressi on kerännyt miltei 17 000 allekirjoitusta. Soilworkin olisi tarkoitus esiintyä maassa 29. päivä lokakuuta.

 

Lisää luettavaa