Ruotsalainen Soundcloud luultua pahemmissa talousvaikeuksissa – rahat riittävät enää reiluksi kahdeksi kuukaudeksi

TechCrunch raportoi Soundcloudin tulevaisuuden olevan vaakalaudalla.

Raportoimme vastikään suoratoistopalvelu Soundcloudin säästötoimenpiteistä, joiden myötä yhtiö irtisanoi 40% työntekijöistään ja sulki kaksi toimistoaan San Franciscossa ja Lontoossa. Yhtiön perustajiin kuuluva Alex Ljung totesi tuoreeltaan leikkausten pitävän toiminnan kannattavana ja vievän yrityksen lähemmäs tuottavaa liiketoimintaa, mutta nyt alkaisi vaikuttaa siltä, että tilanne ei taida aivan niin ruusuinen ollakaan. TechCrunch uutisoi nimittäin Ljungin ja toisen perustajan Eric Wahlforssin myöntäneen hiljattaisessa yrityksen sisäisessä tapaamisessa, että irtisanomiset mahdollistivat yhtiön toiminnan ainoastaan neljännelle vuosineljännekselle saakka, joka alkaa jo 80 päivän päästä.

Leikkauksen välttäneiden työntekijöiden moraali ei myöskään ole erityisen korkealla, kuten nimettömänä pysytellyt lähde kommentoi TechCrunchille: ”Se on melko paska. Melko synkeä. Tiedän ihmisiä jotka eivät saaneet lopputiliä, mutta jotka aikovat erota itse. Ihmiset jotka selvisivät leikkauksista hyppäävät pois kyydistä. Moraali on todella alamaissa.”

Myös toinen sisäpiirin lähde toistaa karua kertomaa yhtiön tilasta: ”En usko ihmisten pysyttelevän mukana. Soundcloudin hyvät työntekijät häipyvät. Eric puhui jotakin Soundcloud-perheestä ja sai vastaukseksi lähinnä naureskelua. Erotit juuri 173 ihmistä, miten helvetissä kehtaat puhua jostakin perheestä?”