Suoratoistopalvelu pyrkii pysymään itsenäisenä ja lähti kovalle säästökuurille – Sulkee kaksi toimistoa ja irtisanoo miltei puolet työntekijöistä

Soundcloudin toimistot San Franciscossa ja Lontoossa sulkevat ovensa. Toimistot Berliinissä ja New Yorkissa jatkavat edelleen toimintaansa.

Suoratoistopalvelu Soundcloud on jonkun aikaa ollut taloudellisissa vaikeuksissa ja käynyt myös myyntineuvotteluja muiden palveluntarjoajien kanssa. Muun muassa Spotify on ollut kiinnostunut ostamaan Soundcloudin, jonne kuka tahansa käyttäjä pystyy helposti lataamaan omaa musiikkiaan. Soundcloudilla on tällä hetkellä noin 175 miljoonaa kuuntelijaa.

Bloomberg uutisoi Soundcloudin ryhtyneen nyt tiukkoihin säästötoimenpiteisiin pitääkseen toimintansa kaupallisesti kannattavana ja voidakseen näin pysyä mahdollisimman pitkään itsenäisenä toimijana. Bloombergin mukaan yhtiö on irtisanonut 40 prosenttia työntekijöistään ja sulkenut kaksi toimistoa San Franciscossa ja Lontoossa. Yhtiön päämaja Berliinissä sekä sivukonttori New Yorkissa jatkavat edelleen toimintaansa.

Yhtiön perustajiin kuuluva Alex Ljung kirjoitti tuoreessa blogissaan irtisanomisista ja sanoi leikkausten pitävän toiminnan kannattavana. Ljungin mukaan yhtiön tulot ovat tuplaantuneet viimeisen vuoden aikana – tarkempia summia ei tosin kerrota – ja näiden toimien jälkeen tie on yhä vahvemmin kohti tuottavaa liiketoimintaa.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä mobiili.fi.