Rush-kitaristi laittoi kokoelman yhtyeen levyillä käyttämiään soittimia myyntiin – kertoo nyt miksi

20.3.2022 17:01

Entinen Rush-kitaristi Alex Lifeson ilmoitti hiljattain myyvänsä mittavan kokoelman instrumentteja, joista monia on käytetty Rushin albumeilla.

Kitara tulevat myyntiin huutokauppatalo Julien’s Auctionsin Music Icons -tapahtumassa toukokuun 22. päivä. Kokoelman kruununjalokivi on Lifesonin vuoden 1976 “Whitey” Gibson ES-355TD, jota kitaristi käytti pääasiallisena soittimenaan vuodesta 1976 aina vuoteen 2015 saakka. Kitaraa voi kuulla kaikkiaan 12 Rush-albumilla.

Toinen erityisen merkittävä kaupattava soitin on vuoden 1980 Hentor Sportscaster, joka näytteli suurta osaa Moving Pictures -levyllä. Lisätietoja myyntikohteista löytyy huutokauppatalon sivustolta.

Tuoreessa Ultimate Guitar haastattelussa Lifeson kertoo miksi päätyi myyntipuuhiin, ja kuinka uusi Envy of None -yhtye antoi miehelle uutta kipinää luomiseen.

”Me olisimme voineet jatkaa rundaamista”, Lifeson sanoi. ”Mielestäni soitimme todella hyvin. Soitimme viimeisellä kiertueella mielestäni todella, todella hyvin. Show näytti fantastiselta, ja joku voisi väittää, että se oli paras mahdollinen tapa lopettaa. Perintö on kunnossa ja ihmiset tulevat muistamaan meidät sellaisina.”

Lifeson ei kuitenkaan tuntenut uransa olevan ohi.

”Lähestyin tätä projektia panostamalla siihen aikaa ja energiaa, ja se oli kuin uudelleensyntymä ja nyt horisontissani väreilee jälleen”, Lifeson totesi. ”Kitaroista eroon hankkiutuminen – minusta tuntuu kuin yksinkertaistaisimme elämäntyyliämme, ja se tuntuu kuin menisimme eteenpäin.”

Eläköityminen ei siis kuuluu muusikon suunnitemiin.

”Olen mieluummin tuottelias, ja aion jatkaa työskentelyä”, Lifeson lisäsi. ”En aio soittaa Rushin biisejä, enkä aio yrittää olla jotain, mitä olin 25- tai 30-vuotiaana. Olen nyt eri ihminen… ajattelen eri tavalla.”

Lisää luettavaa