Rutiinin orjat, herätkää! Ja kuunnelkaa tämä Kohti Tuhoa -yhtyeen debyytti

Löytyy tuttuja tyyppejä bändistä jos toisestakin.
23.10.2015 10:00

NSFW-varoitus! Alta löytyvää Kohti Tuhoa -yhtyeen nopeiden ja kiihkeiden hardcorepunk-biisien täyttämää debyyttiä ei välttämättä kannata täräyttää rutiinin orjien täyttämässä avokonttorissa täysillä soimaan. Tai no, ehkäpä juuri niin kannattaa tehdä – on nimittäin harvinaisen voimakkaasti ravistelevaa jyräystä!

Rutiinin orja -albumin ennakkosoiton kunniaksi kysyimme Kohti Tuhoa -kitaristi Villeltä kaksi peruskysymystä ja yhden ei-niin-peruskysymyksen.

Bändin tyypit (Villen lisäksi Helena, laulu, Aleksi, basso ja Markus, rummut) ovat tuttuja ainakin Speedtrapista, Perikadosta, Maailmanlopusta ja Kylmästä Sodasta. Oliko vielä muita?

”Kaikki menee päin persettä, mutta joku jaksaa aina yrittää.”

– Tässä bändissä on tosiaan liikkuvia osia paljonkin, aikataulujen yhteensovittaminen on välillä aika painajaismaista. Edellä mainittujen bändien lisäksi Kohti Tuhoa -jäsenten nykyisiin ja entisiin bändeihin lukeutuu muun muassa death metal -bändi Stench Of Decay, grindcorea soittava Death Toll 80k, hardcorepunk-bändit Selfish ja Khatarina sekä hiljattain debyyttilevynsä julkaissut rockbändi Hard Action. Pari bändiläistä oli myös projektiluontoisesti mukana porilaisen Circlen levyillä ja keikoillakin. Paljon tapahtuu siis koko ajan, vaikka Kohti Tuhoa pitäisikin taukoa keikkailusta tai levyttämisestä.

Yhtyeeltä on tullut vissiin yksi seiska ennen tätä albumia, vai?

– Debyyttiseiska julkaistiin viime vuonna Svart Recordsin kautta. Menimme alunperin äänittämään demoa, mutta tuntui järkevältä laittaa ensimmäinen nauha suoraan vinyylille, kun lopputulos miellytti sekä bändiä että Svartia. Ensimmäinen painos myi loppuun jo jonkin aikaa sitten, toinen painos julkaistiin keväällä 2015.

Minulla on lisäksi vain yksi kysymys, johon toivon suhtauduttavan asian vaatimalla vakavuudella: Mikä on kauneinta ihmiskunnassa?

– Nykymaailmassa varmaankin periksiantamattomuus, muutokseen uskominen ja toivo paremmasta. Koko maailma on tällä hetkellä aivan vitunmoisessa alennustilassa; Lahdessa ammuskellaan ulkomaalaisia raketeilla KKK-kaavut päällä, avoimen rasistiset liikkeet keräävät yhä enemmän kannattajia ympäri maailmaa, ylikulutuspäivä tulee joka vuosi aiemmin, ja kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa entisestään. Siitäkin huolimatta edelleen löytyy paljon ihmisiä, jotka jaksavat taistella vastaan, osoittaa mieltä tai muuttaa kulutustottumuksiaan järkevämpään suuntaan. Kaikki menee päin persettä, mutta joku jaksaa aina yrittää. Se on ihailtavaa.

Rutiinin orja julkaistaan digitaalisissa muodoissa 23.10 ja rajoitettuna 500 kappaleen vinyylinä 13.11.

Yhtye heittää loppuvuodesta pari kotimaan keikkaa:
4.12. Helsinki, Lepakkomies
5.12. Kouvola, Bar Downtown.

Lisää luettavaa