”Saan yhä siitä ilkkuvia sähköposteja” – entinen GNR-kitaristi ei koskaan unohda yhtä keikkaa Brasiliassa

5.12.2023 13:38

Aina eivät mene hommat putkeen, vaikka kuinka olisi ammattimies asialla. Tämän sai kokea myös Ron ”Bumblefoot” Thal, joka operoi Guns N’ Rosesin kitaristina vuosina 2006–14. Kitaramaestro kertoi Rockin Metal Revival -podcastin haastattelussa uransa pahimmasta Spinal Tap -hetkestä, ja vastaus löytyy vuodelta 2011, kun GNR esiintyi Brasilian Rock in Rio -festareilla. Ilta oli muutenkin vaikea sääolosuhteiden vuoksi, kun taivaalta satoi vettä kuin ämpäristä kaatamalla, mutta Welcome to the Junglen kohdalla hommat menivät vielä enemmän pieleen.

”Siellä oli eturivissä eräs kaunis tyttö, joka piteli Star Warsista tuttua Stormtrooper-kypärää. Pyysin häneltä sen kypärän, kun ajattelin, että soittaisin se päässäni vähän aikaa”, Thal muistelee.

”Sainkin sen kypärän ja laitoin sen ylleni, ja heti kun sen sisäpinta koski poskiani, se liimautui minuun kiinni. Kaikki oli niin märkää. Muistan, miten kirosin ääneen siellä kypärän sisällä, ja saman tien näkökenttäni meni tyystin huuruun.”

Biisi oli siinä vaiheessa kesken, ja kun kypärä oli liimautunut tehokkaasti soittajaan kiinni eikä sitä saanut kiskaistua nopeasti pois, Thalin täytyi vain yrittää pärjätä. Kaiken hankaluuden keskellä koitti se hetki, että hänen piti taituroida Slashin maineikas kitarasoolo.

”Jos muistan oikein, sain kypärän nostettua ainakin silmieni yli niin, että se pysyi siellä. Ajattelin, että hyvä, ja kun nyökkäsin itsekseni, se kypärä valahti taas alas. Joten suurin piirtein soolon puolivälissä minun piti lopettaa soittaminen, jotta sain nostettua sen kypärän taas ylös”, Thal kertoo.

”Seuraavana päivänä sain satoja – siis satoja – raivostuneita sähköposteja brasilialaisilta katsojilta, jotka kirjoittivat, miten olin tuhonnut heidän elämänsä. Mukana oli tappouhkauksia ja kaikkea sellaista. Ja edelleen, 12 vuotta myöhemmin, saan aina välillä meilin, johon joku on liittänyt minusta kuvan se kypärä päässä ja kirjoittanut jotain tyyliin ’hah hah haa’.”

Ei ole helppoa, ei! Tämä koko episodi on tallennetty myös videolle, joten katso alapuolelta, miten koko homma eteni:

Lisää luettavaa