Sabaton-laulaja kertoi kokemuksiaan Lemmystä, Kotipellosta ja muista nokkamiehistä – ”En halua sanoa mitään ilkeää, joten hänestä en sano mitään”

Glenn Danzigin näkeminen veti Joakim Brodénin hiljaiseksi.
18.2.2022 14:52

Uuden levyn maaliskuussa julkaisevan Sabaton-yhtyeen nokkamies Joakim Brodén otti osaa Saksan Metal Hammer -lehden videosegmenttiin, jossa hänelle näytettiin lehden vanhoja kansi vuosien varrelta ja hänen piti sitten puhua jotain näissä kansissa esiintyvistä bändeistä ja muusikoista. Kansissa vilahtelivat muun muassa Judas Priestin Rob Halford, Iron Maidenin Bruce Dickinson, Ronnie James Dio, Nirvana, Ozzy Osbourne, Korn, Scorpions ja Steel Panther.

Erään numeron kannessa poseerasivat kotimaisen Stratovariuksen Timo Kotipelto ja Timo Tolkki. Brodén sanoo kuunnelleensa Stratovariusta paljon 1990-luvun lopulla ja kehuu bändin tuotantoa.

”Timo (Kotipelto) on supermukava kaveri”, Brodén toteaa.

Toisen lehden kannessa poseeraa puolestaan edesmennyt Motörhead-legenda Lemmy Kilmister, josta Brodénilla on paljon enemmän sanottavaa: laulaja äityy muistelemaan, miten tapasi Lemmyn ensimmäisen kerran Sweden Rockissa (”joskus vuonna 2005, 2003”) ja mitä hän oppi kohtaamisesta.

”Seisoskelin bäkkärialueen baaritiskin luona ja hän käveli sisään. Tiesin hänen pitävän Maker’s Mark -viskistä – hänhän tietysti joi yleensä Jack Daniel’sia, mutta piti myös Maker’s Markista – joten tilasin hänelle sitä tuplat. Baarimikko vinkkasi hänelle, että tuo kaveri tarjosi tämän. Niin hän tuli luokseni, joimme viskiä yhdessä ja juttelimme”, Brodén muistelee.

”Hän opetti minulle, että artistina oleminen on sitä, että on mukava ja kohtelias kaikille, vaikkei näitä tuntisikaan. Sanoin hänelle, ettei hänen ole pakko hengailla kanssani, johon hän vastasi, että ’Hei, sinähän ostit minulle tämän viskin. Ja minulla on hauskaa’. Kysyin, mitä hän tarkoitti, ja hän sanoi: ’Voin viettää tämän ajan juomalla kanssasi viskin, jonka minulle ostit. Tai voisin sanoa ei’. Se oli mielestäni herrasmiesmäistä. Kun kysyin, mitä hän olisi tehnyt, jos olisinkin osoittautunut kusipääksi, hän vastasi: ’Voin juoda viskiä hyvin nopeasti’, haha!”

Erään artistin kuva kuitenkin sai muuten puheliaan Brodénin hiljaiseksi: laulaja pitää pitkän paussin kun Glenn Danzigin naama ilmestyy tämän eteen.

”Ou… En halua… En halua sanoa mitään ilkeää, joten hänestä en sano mitään”, Brodén kuittaa ja jatkaa nopeasti eteenpäin.

Katso koko video alta.

 

Lisää luettavaa