Saksofonisti David Sanborn on kuollut – Soitti David Bowien, Bruce Springsteenin, Eaglesin ja monien muiden hiteillä

14.5.2024 11:12

Amerikkalainen saksofonisti David Sanborn on kuollut. 78-vuotias Sanborn sairasti pitkään eturauhassyöpää, kerrotaan muusikon virallisilla some-tileillä. Rolling Stone -lehti on vahvistanut suru-uutisen.

Kuudesti Grammy-palkittu Sanborn oli yksi amerikan kaupallisesti menestyneimmistä saksofonisteista, joka soitti paitsi jazzia ja r’nb:tä myös pop-musiikkia. Sanborn teki urallaan yhteistyötä monien erilaisten artistien kanssa soittaen muun muassa David Bowien Young Americansilla, Bruce Springsteenin Tenth Avenue Freeze-Outilla, Eaglesin The Sad Cafella, Steely Danin Time Out of Mindilla, Stevie Wonderin Tuesday Heartbreakillä ja Kenny Logginsin Heart to Heartilla.

Arvostettu ja kysytty sessiomuusikko soitti urallaan myös muun muassa James Brownin, Eric Claptonin, Cat Stevensin, Paul Simonin, Jaco Pastoriuksen, Elton Johnin, Linda Ronstadtin, Billy Joelin, Grateful Deadin, Toton ja The Rolling Stonesin kanssa. Lisäksi Sanborn julkaisi lukuisia soololevyjä, joista ensimmäinen Taking Off ilmestyi vuonna 1975. Hän sävelsi musiikkia myös elokuviin kuten Psycho III ja Tappava ase -sarja, ja hänet nähtiin myös kameran edessä muun muassa Bill Murrayn tähdittämässä Scrooged-elokuvassa. Sanborn myös vieraili usein David Lettermanin myöhäisillan talk show’ssa.

Lisää luettavaa