Samae Koskinen ja tarinoita tasa-arvoisuudesta

28.1.2008 09:44
Samae Koskinen valmistautuu parhaillaan toisen soololevynsä äänityksiin. Nauhoituksissa on mukana myös Hänen Taikabändinsä, johon kuuluvat Janne Lastumäki (rummut), Veli Kauppinen (basso) ja Jukka Salminen (kitara).
Samae Koskinen valmistautuu parhaillaan toisen soololevynsä äänityksiin. Nauhoituksissa on mukana myös Hänen Taikabändinsä, johon kuuluvat Janne Lastumäki (rummut), Veli Kauppinen (basso) ja Jukka Salminen (kitara). Loppukeväästä ilmestyvä albumi on teemalevy, jonka kappaleet kertovat yhden päivän tapahtumista eri henkilöiden näkökulmista.

– Levyllä tarkastellaan yhtä päivää ja tiettyä miljöötä. Henkilöhahmoina ovat muun muassa 70-vuotias vanhus, mulkku perijä ja nuori mimmi. Tavallaan levy on tarina ihmisten tasa-arvoisuudesta oikeasti merkitsevien asioiden äärellä, Samae sanoo ja jatkaa:

– Mä muutin Tampereelle vuosi sitten ja se teki elämästä aika erilaista kuin Riihimäellä. Osa teksteistä on havaintoja, joita olen tehnyt ihmisistä ja elämästä tämän jännittävän vuoden aikana.

Levyn sanoitukset Samae on tehnyt yhteistyössä Kauko Röyhkän kanssa. Röyhkä kirjoitti tekstejä jo Samaen edelliselle soololevyllekin.

– Kaukon kanssa mulla oli eniten vuorovaikutusta viime soololevyni tekstejä tehtäessä ja lisäksi soitan hänen tulevalla kiertueella bassoa, joten olemme tekemisissä säännöllisesti. Tekstien puljaaminen on siis helppoa.

Tulevan levyn tuottaa Riku Mattila, joka vastasi myös Samaen edellisen Vol 1 -albumin tuotannosta.

www.samaekoskinen.com

Lisää luettavaa