Sami Yaffa muistelee kohtalokasta päivää, jonka päätteeksi Razzle kuoli Mötley Crüe -laulajan kyydissä – ”Se oli todella raskasta”

30.12.2021 20:45

Entinen Hanoi Rocks -basisti Sami Yaffa muisteli Waste Some Time With Jason Greenin haastattelussa Mötley Crüe -solisti Vince Neilin ja yhtyetoverinsa Nicholas ”Razzle” Dingleyn kanssa viettämäänsä, lopulta hyvin traagiseksi muodostunutta joulukuista päivää vuonna 1984.

”Vince tuli noutamaan minut ja Razzlen”, Yaffa muistelee. ”Majoituimme Franklin Plaza Suitesiin tai vastaavaan, LaBrean ja Franklinin kulmilla. Koska Razzle ja Vince olivat kavereita, hänen piti napata Razzle kyytiin ja esitellä hänelle Los Angelesia ja kaikkea tuollaista. Razzle sanoi, ’Sami, tule messiin.’ Hän [Vince] tuli paikalle pienellä urheiluautolla — se ei ollut se kolaroitu, vaan toinen kaksipaikkainen auto — siellä ei ollut tilaa. Razzle oli, että ’Mitä vittua. Hyppää vain vittu syliini.’ Niinpä me kolme kruisailimme ympäri Losia. Hän näytti meille Santa Monican ja Hollywood Boulevardin kun ajelimme ympäriinsä ja hän esitteli paikkoja. ’Tuolla on Troubadour’, ’Tuolla on Rainbow’, ja ’Tuolla on Whisky’. Meillä oli siis miellyttävä iltapäivä Vincen kanssa.”

”Sitten hän sanoi: ’Mennään takaisin kämpilleni, vaimoni kokkaa lounasta tai jotain, ja syödään päivällistä ja hengaillaan.'”, Yaffa jatkaa. ”Niin me sitten teimme — hengailimme, joimme olutta, poltimme vähän pilveä ja juttelimme mukavia. Pikkuhiljaa tilanne eteni bileiksi. Ne eivät olleet mitkään mielettömät pippalot; paikalle tuli kourallinen porukkaa. Andy [McCoy] ja Tommy [Lee] tulivat vähän myöhemmin joidenkin kavereidensa kanssa. Olimme juoneet kaljaa koko päivän. Sanoin, että menen ottamaan nokoset. He itse asiassa pyysivät minua mukaansa hakemaan lisää olutta. Sanoin, että ’Menen ottamaan nokkaunet.’ Sitten Mick Mars ravisteli minut hereille. Ihmettelin missä kaikki muut olivat. Hän kertoi, että oli tapahtunut onnettomuus. Menimme sairaalaan ja saimme kuulla, että veljeni oli menehtynyt. Se oli todella raskasta.”

Neilin ohjaama auto törmäsi toiseen ajoneuvoon Kalifornian Redondo Beachilla. Kyydissä istunut Razzle menehtyi ja toisen auton matkustajat loukkaantuivat vakavasti. Neil tuomittiin tapahtuneesta 200 tunnin yhdyskuntapalveluun ja 30 päivän vankeustuomioon sekä maksamaan uhreille 2,6 miljoonan taalan korvaukset. Neil vapautui lopulta vankilasta jo 19 päivän jälkeen hyvän käytöksen ja raittiuden vuoksi.

Yaffa julkaisi ensimmäisen soololevynsä The Innermost Journey to Your Outermost Mindin syyskuussa.

Lisää luettavaa