Santa Cruz Sakara-talliin – nuorena menehtyneelle näyttelijälle kumartava single julkaistaan kuun lopussa

Santa Cruz, Ruisrock 2016

Kovaa vauhtia rockin huipulle kipuava Santa Cruz työstää parhaillaan kolmatta pitkäsoittoaan, jonka julkaisee Mokoma-miehistön perustama Sakara Records ensi syksynä.

”Ollaan jäbien kanssa erittäin fiiliksissä, että päästään duunamaan vihdoinkin Suomen johtavan metalli/rock-levy-yhtiön kanssa yhteistyötä! Tunnetaan jo entuudestaan tyypit kenen kanssa tullaan säätämään ja tiedetään, että homma toimii kuin rasvattu”, yhtye hehkuttaa Sakaran julkaisemalla tiedotteella.

Levyn ensimmäinen single julkaistaan 26. toukokuuta. River Phoenix on kunnianosoitus vuonna 1993 vain 23-vuotiaana kuolleelle näyttelijälle. Phoenix on myös viittaus tarujen feenikslintuun, joka nousee tuhkasta aina uudelleen ja uudelleen. Bändi kertoo tämän kuvaavan hyvin heitä itseään ja bändin taivalta.

”Phoenix iskostui näyttelijänä alitajuntaan lapsuuden suosikkileffan Indiana Jones ja viimeinen ristiretki ansiosta, ja sen jälkeen River on ollu mulle ’all time’ mageimpia Hollywood-tyyppejä. Lupaavimpia näyttelijöitä koko geimissä, mut persoonana liian hauras ja viaton elämään viihdeteollisuuden karussa maailmassa. Kaunis sielu, ruma maailma, täydellinen tragedia”, toteaa yhtyeen laulajakitaristi Archie.

Vuonna 2007 perustettu Santa Cruz on yksi kansainvälisillä markkinoilla menestyneimpiä kotimaisia rockyhtyeitä. Edellisen albumin ilmestymisen jälkeen yhtye heitti lähes 200 keikkaa ympäri maailmaa Japanista Pohjois-Amerikkaan, jossa bändi kiersi myös Skid Row’n nokkamiehen Sebastian Bachin kanssa. Kolmannen albumin tekoprosessia voi seurata täällä.