Sara palaa veden äärelle

4.4.2008 10:55

Raskaasta tunnelmoinnista tunnettu Sara valmistautuu viidennen albuminsa julkaisuun. Veden äärelle -nimen saanut pitkäsoitto julkaistaan 21.5. Levy-yhtiön tiedote kertoo seuraavaa: "Jos yhtye edellisen julkaisunsa myötä pyrki vapautumaan menneestä, tällä kertaa tekstiteemoista heijastuu tarve ankkuroitua ja katsoa taakse.

Raskaasta tunnelmoinnista tunnettu Sara valmistautuu viidennen albuminsa julkaisuun. Veden äärelle -nimen saanut pitkäsoitto julkaistaan 21.5. Levy-yhtiön tiedote kertoo seuraavaa: "Jos yhtye edellisen julkaisunsa myötä pyrki vapautumaan menneestä, tällä kertaa tekstiteemoista heijastuu tarve ankkuroitua ja katsoa taakse. Puhtaasta nostalgiasta ja menneen kaihosta ei ole kyse. Sen sijaan valtaosa albumista katsoo taaksepäin pyrkien hyväksymään muutoksen sekä tunnistamaan menneestä palaset, joita kantaa mukanaan, ja jotka tekevät taaksejääneestä kaipaamisen arvoista". 

– Kyllä sitä aina palaa mielellään kotimaisemiin Kaskisiin. Siellä me yhä treenataan ja niin edelleen. Viime aikoina tätä tiettyä nostalgiaa on ollut ilmassa aikaisempaa enemmän, Saran laulaja Jorma Korhonen vahvistaa Soundille.

Levy-yhtiö jatkaa: "Jos teksteissä kosketetaan mennyttä, ei musiikillisesti ole syytä puhua paluusta kohti aikaisempaa. Saralle tyypillinen melankolinen pohjavire on tälläkin kertaa läsnä, mutta materiaalista löytyy nyt myös annos valoa ja toivoa. Yhtye on tuottaja Jyrki Tuovisen opastamana puristanut pitkälti yli kahdenkymmenen kappaleen materiaalista entistä monipuolisempaan ilmaisuun taipuvan kokonaisuuden".

Tampereen Klubilla Herra Ylppöä ja Ihmisiä äskettäin lämmitellyt Sara todisti myös livenä tulevan materiaalin monipuolisuuden. Lavalta kaikuneissa tuoreissa kappaleissa mentiin hyvin raskaista kitaravalleista selvästi kevyempiin tunnelmiin.

www.saranhuone.com

Lisää luettavaa