Sarjassamme kappaleita, joita olisi joskus kiva kuulla: ex-Van Halen -laulaja löysi kaapistaan melkoisia aarteita

5.4.2023 21:21

Van Halenin riveissä 90-luvun lopulla vaikuttanut Extreme-laulaja Gary Cherone muisteli menneitä Jeremy Whiten haastattelussa. Cherone kertoo löytäneensä hiljattain melkoisia Van Halen -aarteita kaappeja kolutessaan.

”Siivosin kaappejani ja siellä oli läjäpäin cd:itä, jotka olin unohtanut jo kokonaan”, Cherone sanoo. ”Se oli demo, ei välttämättä mikään ensimmäinen juttu minkä hän [Eddie Van Halen] näytti minulle. Työnimi oli Four on the Floor. Se oli jytäävä ZZ Top -tyyppinen [biisi], jossa on vähän Panamaa seassa.”

”Ihmettelin sitä tyyliin, ’mitäs helvettiä tämä on?'” Cherone jatkaa. ”Siinä oli itse asiassa kaksi eri biisiä, ja kirjoitin niille sanoitukset huvin vuoksi. Kun olimme taas yhteyksissä Eddien kanssa, soitin toisen niistä hänelle. Hän ei muistanut sitä lainkaan, mutta enpä minäkään. Se kertoo jotain siitä kuinka paljon hänellä oli materiaalia. Minulle kaikki tämä matsku on pyhää.”

Cherone lauloi Van Halenissa 1996-1999 ja oli mukana Van Halen III -albumilla. Extreme puolestaan valmistautuu 9. kesäkuuta ilmestyvän Six-paluualbuminsa julkaisuun. Aiemmin levyltä on irrotettu ensimaistiaisena Rise-niminen singlelohkaisu, jonka löydät haastattelupätkän alta.

Lisää luettavaa