”Se on möhlitty täydellisesti!” – Neil Young raivoissaan tulevan Bob Dylan -yhteiskeikkansa järjestelyistä

Neil Young on raivoissaan konserttijärjestäjille, jotka ovat vastuussa hänen ja Bob Dylanin yhteiskonsertista Lontoon Hyde Parkissa 12. heinäkuuta 2019. Konsertti julkistettiin miltei kaksi viikkoa sitten ja lipunmyynti on jo hyvässä vauhdissa, mutta Young kertoo asioiden tapahtuneen aivan ennen aikojaan.

”Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että julkistus tehtäisiin tuona päivänä”, Young kirjoittaa Neil Young Archives -sivuillaan. ”Olin vielä viimeistelemässä julisteen ulkoasua ja varmistamassa, että kaikki show’n yksityiskohdat olivat kannaltani kunnossa. Sitten yhtäkkiä joku meni hätäilemään. Liput tulivat myyntiin ja keikka julkistettiin ilman, että minä tiesin asiasta mitään.”

Lisäksi miestä ottaa erityisen raskaasti pattiin se, että tapahtuman sponsorina toimii ”fossiilisten polttoaineiden parissa toimiva” Barclays.

”Se ei oikein käy minun pirtaani”, mies toteaa. ”Uskon tieteeseen. Olen huolissani ilmastokriisistä ja olen erityisen murheissani sen valtavista maailmanlaajuisista seurauksista ja kauniiden lastenlasteni tulevaisuudesta… Siitä ei ole epäilystäkään. Se on mennyt aivan päin vittua!”

”Yritämme tällä hetkellä korjata asioita ja päivitämme pian Hyde Park -keikan tilannetta. Olemme keskustelleet toisen sponsorin hankkimisesta yhtenä vaihtoehtona. Olemme luottavaisia, että vastaavaa ei enää pääse tapahtumaan. Olemme pahoillamme tilanteesta, mutta se on – ja tulee olemaankin – poikkeustapaus”, mies päättää.