Se tulee sittenkin: Morrisseyn omaelämäkerta sai julkaisupäivän, joka toivottavasti pitää

4.10.2013 09:58

Melkoista sirkusta. Ensin Morrisseyn omaelämäkerrasta huhuttiin vuosia, kunnes pari vuotta sitten Morrissey ilmoitti saaneensa 600-sivuisen opuksen valmiiksi. Julkaisu alkoi jo näyttää lupaavalta, kunnes kuukausi takaperin uutisoitiin, että valmis kirja olikin vedetty pois Penguin-kustantamon listalta viime hetkellä ”sisällöllisiin erimielisyyksiin vedoten.”

No, nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä että kirja kuitenkin tulee ja vieläpä Penguinin kautta. Itse asiassa Morrissey: Autobiography julkaistaan Penguin Classics -sarjassa, jossa yleensä on julkaistu vain jo asemansa vakiinnuttaneita klassikkokirjoja.

Kustantamon tiedotteen uutisoi Morrissey-fanisivusto True To You.

Tiedotteen mukaan julkaisupäivä on 17.10.

Ja kuinka sattuikaan: edeltävänä päivänä ilmestyy Soundi 10/2013, jossa järkälemäisen Yeah Yeah Yeah – The Story Of Modern Pop -teoksen kirjoittanut Saint Etiennen Bob Stanley kertoo vielä epäilevänsä koko kirjan olemassaoloa. Morrisseyn soolotuotantoa hän kuvailee näin:

– On uskomatonta lahjakkuuden tuhlausta, että Morrissey työskentelee aina The Smithsiä jäljittelevien b-luokan muusikoiden kanssa. Se on surullinen, hänen ilmaisuaan rajoittava asia, koska hän voisi yhä saada kenet tahansa.

Lisää luettavaa