Seksismikohu ei näyttäisi Steel Pantheria hidastaneen: yhtye julkaisee nimellään järkyttäneen kitaraefektin nyt itse

Viime kuussa räävittömyydestään tunnettu Steel Panther -yhtye ajatui myrskyn silmään kitaraefektipedaalin asetukselle annetun nimen takia.

Kitaristi Satchel kehitteli näet TC Electronicin Flashback Delay -pedaalille asetuksen, jolle annettu Pussy Melter -nimi sekä sen kuvauksessa olleet maininnat vaikutuksista ”eturivin naisten kosteuteen” olivat monelle liikaa. Valmistaja päätyi vetämään tuotteen pois markkinoilta heti kohun alettua, mutta yhtye itse ei tästä juurikaan hätkähtänyt – Satchel ja rumpali Stix Zardinia äityivät itse asiassa heittämään kuumana käyneelle kiukaalle vain entistä enemmän vettä omilla somekommenteillaan.

Nyt yhtye on palannut asiaan ja ilmoittanut lanseeraavansa efektin omana itsenäisenä pedaalinaan. Sen säädöt ovat promokuvien perusteella ehtaa steelpantheria, mutta yksi asia on julkistuksen oheen liitetyn lausunnon mukaan kuitenkin muuttunut: tämän purkkien tuottamat äänet eivät ole enää suunnattu vain yksinomaan naisten miellyttämiseen.

”Kunnioitamme ja rakastamme kaikkia Yhdysvaltain kansalaisia koskevaa sananvapautta. Tuemme kaikkien ihmisten oikeutta ilmaista itseään, riippumatta siitä, missä päin maailmaa he ovat. Toivotamme kaikki rodut, sukupuolet ja seksuaaliset suuntautumiset tervetulleiksi konsertteihimme, jotka juhlistavat jokaisen yksilöllisyyttä juhlimisen, sekä tietenkin heavy metalia kohtaan tuntemamme rakkauden keinoin.

Kuten Stachel selvästi toi jo kehitysvaiheessa esille, Pussy Melterin tuottamien äänien oli tarkoitus tuottaa mielihyvää sen kuulleille naisille. Steel Panther voikin ylpeänä ilmoittaa, että tarjoamme nyt miellyttäviä eargasmeja kaikille!”

Rajoitettuna eränä valmistettava pedaali on tilattavissa täältä.