”Sellainen minä pahimmillani olin: kuvottava ja kammottava” – Studiot halusivat siloitella Rocketman-elokuvaa, mutta Elton John ei taipunut vaatimuksiin

https://www.youtube.com/watch?v=S3vO8E2e6G0

Studiot halusivat vähentää seksiä ja huumeita alemman ikärajan toivossa.

Elton Johnin elämästä kertova, fantasiaa ja tositapahtumia sekoittava Rocketman-elokuva on nähty Suomessa jo ennakkonäytöksissä ja varsinaiseen leffateatteriohjelmistoon se ilmestyy keskiviikkona 29. toukokuuta. Ensi-illan jälkeen The Guardian -lehti julkaisi muusikon itsensä kirjoittaman pitkän selonteon elokuvan syntyvaiheista sekä siinä nähdyistä paikoin rankoistakin kohtauksista. Suomessa elokuvan ikäraja on 12, mutta Yhdysvalloissa se sai R-luokituksen eli on kielletty alle 17-vuotiailta.

”Elokuvassa on kohtauksia, joissa olen täysin kuvottava ja kammottava, mutta sellainen minä pahimmillani olin: kuvottava ja kammottava. Ei ole mitään syytä teeskennellä mitään muuta”, John kirjoittaa.

”Jotkut studiot halusivat vähentää seksin ja huumeiden määrää, jotta leffa saisi matalamman ikärajaluokituksen. Mutta minä en ole elänyt kovin lapsille sallittua elämää. En halunnut elokuvan olevan pelkkää huumeita ja seksiä, mutta kaikki jo tietävät, että harrastin paljon molempia 70- ja 80-luvulla. Ei ollut siis mitään järkeä tehdä elokuvaa, jonka mukaan olisin joka keikan jälkeen mennyt kaikessa hiljaisuudessa hotellihuoneeseen seuranani lasillinen lämmintä maitoa ja raamattu.”

Seksin ja huumeiden lisäksi studiot halusivat myös vähentää elokuvan fantasia-aspektia ja tehdä siitä realistisemman ja suoraviivaisemman, perinteisemmän elämäkertaelokuvan. Tähänkään Elton John ei suostunut, sillä nimenomaan se oli koko elokuvan pointti.

”Lapsena elin paljon pääni sisällä. Kun urani viimein lähti nousuun, se tapahtui tavalla, joka tuntui minusta epätodelliselta. Se ei todellakaan tapahtunut yhdessä yössä, olin ehtinyt kiertää kuppiloita, tehnyt levyjä ja kappaleita Bernien (Taupin, Johnin luottosanoittaja) ja tyrkyttänyt niitä ihmisille neljän, viiden vuoden ajan ennen kuin mitään tapahtui”, John kertoo.

”Kun urani viimein lähti nousuun, se tapahtui raketin lailla. Rocketmanissa on kohtaus, jossa soitan Los Angelesin Troubadour-klubilla ja kaikki huoneessa alkaa leijua. Ja juuri siltä minusta rehellisesti silloin tuntui.”