Tenojoesta vaikutteensa saava Sepikka pohtii uudella singlellään sanojen ja tekojen suhdetta

Soundin tulokaspalkinnon saaja julkaisi uuden kappaleen.
20.10.2023 08:28

Harvoinpa törmää sellaisiin vaikutteisiin kuin Sepikan uuden Ei koskaan rakkaudella -singlen tiedotteessa: säveltäjälegenda Philip Glass sekä Suomen ja Norjan rajalla virtaava Tenojoki. Mutta ei niitä ole mahdotontakaan Sepikan eli Joni Seppäsen musiikista löytää. Toissa vuonna En kestä kylmää lailla ahvenen -debyyttinsä julkaissut Sepikka valittiin Soundin Master of Pulpets -tulokaspalkinnon saajaksi, Indie Awards -gaalassa hän nappasi parhaan albumin palkinnon ja olipa levy ehdolla myös Nordic Music Prizen saajaksi.

Helmikuussa 2024 on vihdoin luvassa Sepikan toinen albumi, ja tänään on ilmestynyt albumin ensimmäinen single Ei koskaan rakkaudella. Kappale jatkaa siitä mihin sävykäs debyytti jäi: se on sekä tekstiltään että ilmaisultaan persoonallista indiepopia täyteläisesti ja dynaamisesti sovitettuna.

Mitä voidaan kutsua oikeaksi rakkaudeksi? Ei koskaan rakkaudella pohtii ihmisen toiminnan ja sanojen välistä suhdetta. Toisinaan puheet ovat suuria, mutta tekojen on vaikea vastata niihin. Asioita kaunistellaan tämän tästä, vaikka todellisuus taustalla voi olla aivan toisenlainen, Sepikka avaa uutta biisiä.

Kuuntele kappale yläpuolelta uutisen alusta tai vaikka Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalta.

Sepikka eli Joni Seppänen (Kuva: Tero Ahonen)

Lisää luettavaa