Serj Tankian viimein Suomeen

14.6.2008 22:21

System Of A Down ei ehtinyt ainakaan "ensimmäisenä aktiiviaikanaan" Suomeen, mutta kolmekymmentävuotista taivaltaan juhliva Provinssirock tarjoaa nyt lohtua asiaan tuomalla SOAD-solisti Serj Tankianin Seinäjoelle.

System Of A Down ei ehtinyt ainakaan "ensimmäisenä aktiiviaikanaan" Suomeen, mutta kolmekymmentävuotista taivaltaan juhliva Provinssirock tarjoaa nyt lohtua asiaan tuomalla SOAD-solisti Serj Tankianin Seinäjoelle. Artisti ei kuitenkaan esitä keikalla System-tuotantoa vaan keskittyy Elect The Dead -soolodebyyttinsa materiaaliin sekä muutamiin lainabiiseihin, joista voi mainita ainakin Dead Kennedysin Holiday In Cambodian.

– En koe järkeväksi esittää SOAD-biisejä soolokeikoillani. Vedetään niitä ralleja sitten sen yhtyeen kanssa, Serj kertoo Soundille.

Serjin viime vuosien aktiviteettien määrä jaksaa hämmästyttää. Sieltä löytyy niin Axis Of Justicea, levy-yhtiön pyörittämistä kuin Systen Of A Downin maailmankiertueitakin. Lisäksi mies harrastaa esimerkiksi lukemista, joogaa, lenkkeilyä ja patikoimista.

– Jos minulla on vapaa-aikaa niin kirjoitan musiikkia. Säveltäminen on minulle rentoutumisen väline. Viikot tien päällä voivat käydä raskaaksi, mutta musiikin tekeminen on pelkkää akkujen lataamista.

Kuka on oma suosikkisäveltäjäsi?

– En oikeastaan osaa sanoa. Minulla ei ole oikein ikinä ollut mitään ehdottomia ykkössuosikkeja missään asiassa. En ole osannut nimetä esimerkiksi parasta jäätelöä tai lempiväriäni. Usko tai älä (naurua).

Miltä on tuntunut kiertää Elect The Deadin tiimoilta?

– Hienolta. System Of A Downin rundit olivat pitkiä enkä aina osannut nauttia niistä täysillä. Nyt teen lyhyitä kiertuepyrähdyksiä eikä kukaan ehdi väsähtämään liikaa. Muistan kyllä senkin, kun aloitimme Yhdysvaltain-kiertueen Elect The Deadin julkaisun jälkeen. Itärannikolla satoi lunta ja siellä oli jäätävän kylmä. Tulin sitten kipeäksi eikä laulaminen ollut todellakaan kovin miellyttävää. Sen jälkeen on sujunut paremmin.

Toivottavasti Suomessa ei sada lunta, kun nyt viimein ehdit käväisemään…

– (naurua) Eipä kai sentään, kesäkuuta kun kuitenkin käydään. On hienoa nähdä kaikki suomalaiset fanit ja ennen kaikkea pari suomalaista ystävääni. Minulle saattaa jopa jäädä vähän aikaa katsella ympärilleni.

Kerropa vielä System Of A Downin salaisuus. Miten bändin suhteellisen omaperäinen keitos syntyi?

– Teimme pelkästään juttuja, joista itse pidimme. Jos meistä tuntui, että kuulostamme joltakin muulta bändiltä, hylkäsimme idean. Sieltä se kokonaisuus hahmottui.

www.serjtankian.com

Lisää luettavaa