Seuraavaksi Nils Lofgren kertoo tarinan siitä, miten paavi onnistui miltei sotkemaan Neil Youngin keikan

Neil Young Helsingin Kaisaniemen puistossa vuonna 2013.

Kitaristi muisteli myös Bruce Springsteenin kanssa sattuneita "Spinal Tap"-hetkiä.

Pitkäaikainen The E Street Band -kitaristi ja Neil Youngin taustalla niin Crazy Horsessa kuin muutenkin soittanut Nils Lofgren muisteli Music Radarin haastattelussa uransa aikana sattuneista kommelluksista tien päällä. Lofgren kertoi muun muassa tarinan siitä, miten itse paavi Johannes Paavali II onnistui miltei sotkemaan erään Neil Youngin konsertin aiheuttamalla pahan ruuhkan Roomassa.

”Muistaakseni se oli vuonna 1983, kun olimme Neil Youngin ja Trans-yhtyeen kanssa areenakiertueella. Olimme Roomassa, kun minä ja rumpali Ralph Molina lähdimme iltapäivällä valmistautumaan keikkaan ja tekemään vähän kotiläksyjä. Lyhyestä virsi kaunis, tajusimme palatessamme, että liikenneruuhkan takia – emme tuolloin tajunneet paavin liikkuvan kaupungissa – olimme vaarassa missata keikan kokonaan”, Lofgren muistelee.

”Nousimme taksista – olimme jo näköyhteyden päässä keikkapaikasta – ja päätimme kävellä. Yhtäkkiä tajusimme, että ruuhka oli niin paha, että paikoitellen autojen välissä ei voinut edes kävellä. Lopulta olimme niin epätoivoisia, kuumina, hikisinä ja paniikissa, että kiipesimme autojen katoille. Loikimme katolta katolle lähes mailin verran päästäksemme jalkakäytävälle, joka kohti areenalle. Tulimme paikalle ärsyyntyneinä ja hikisinä, näytimme kamalalta ja olimme tuohtuneita ja huonossa hapessa. Mutta ehdimme kuitenkin keikalle.”

Koomisia, niin sanottuja ”Spinal Tap”-hetkiä on sattunut kohdalle myös Bruce Springsteenin ja The E Street Bandin kanssa, Lofgrenin mukaan jopa useita.

”Aivan hiljattain The River -kiertueella oli muutama isompi keikkapaikka, joissa eksyimme matkalla takahuoneesta lavalle. Se on niin huvittavaa, koska kyseessä on iso organisaatio ja kaikkien pitäisi tietää, minne ollaan menossa – ja yleensä niin onkin – mutta on ollut muutamia kertoja, jolloin olemme eksyneet matkalla.”

Siis tähän tapaan: