Sex Pistols -kitaristi kärsi vuosien ajan kleptomaniasta – varasti David Bowien rumpalin symbaalit

Sex Pistols -kitaristi Steve Jones paljasti varastaneensa David Bowien bändin soittokamoja yhdeltä Bowien viimeisistä Ziggy Stardust -keikoista vuonna 1973. Varastetut tavarat tulivat myöhemmin hyvään käyttöön Jonesin perustettua bändin, jonka maailma tuli pian tuntemaan nimellä Sex Pistols.

Taannoisessa haastattelussa Rolling Stonelle Steve Jones paljastaa kärsineensä vuosien ajan kleptomaniasta, jonka vuoksi mies päätyi varastamaan Bowien Ziggy Stardust -bändin rumpalina toimineen Woody Woodmanseyn symbaalit keikan jälkeen aivan lavan vierestä. Miehet tekivät sovinnon vuosia myöhemmin Woodmanseyn vieraillessa Jonesin radio-ohjelmassa.

– Kun [Bowien pitkäaikainen kitaristi] Tony Visconti ja rumpali Woody Woodmansey olivat vieraina radio-ohjelmassani halusin hyvittää Woodylle häneltä varastamani symbaalit. Hän oli hieman häkeltynyt. Katsoin häntä ja kysyin: “Mitä haluat?”, johon hän vastasi ettei halua hyvitykseksi mitään, Jones kertoo haastattelussa.

Jones vaati saada hyvittää Woodmanseylle varastamansa tavarat ja kun rumpali vastasi haluavansa symbaaleista satasen, Jones löi hänelle 200 dollaria käteen. Bowieta nuorena kovasti fanittanut Jones kertoo, että tunsi olonsa omituiseksi varastettuaan tavaroita esikuvaltaan. Jonesin varastamat tavarat tulivat myöhemmin käyttöön Sex Pistolsin aloittaessa uraansa.

Jones kertoo haastattelussa kleptomanian saaneen alkunsa lapsuuden traumoista. Sex Pistols -kitaristi joutui kymmenenvuotiaana isäpuolensa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, joka aiheutti nuorelle Jonesille suuren kriisin oman identiteettinsä muodostamisessa.

– Minusta tuli kleptomaani ja seksiaddikti. Olin koukussa kaikkeen. Mutta en silti väitä sitä syyksi, että minusta tuli huumeriippuvainen tai alkoholisti – se geeni minulla oli jo entuudestaan. Se kuitenkin puski minua pitemmälle ongelmissani. Yritin korjata tyhjyyden sisälläni, Jones myöntää Rolling Stonelle.

– Kun olin kleptomaani, en tuntenut tekeväni mitään väärää. Tiesin että se oli väärin, mutta mikään ei estänyt minua tekemästä sitä. Jokin siinä veti minua puoleensa. Kleptomania antoi minulle jotain tehtävää joka päivä herättyäni. Se antaa elämään tarkoituksen jollain omituisella tavalla, Jones kuvailee.