Sex Pistols palaa keikkalavalle hyväntekeväisyyden merkeissä – Esittää ikonisen levynsä kokonaisuudessaan

Johnny Rottenin sijaan lavalla nähdään Frank Carter.
3.6.2024 19:22

Legendaarinen punkryhmä The Sex Pistols on nähty viimeksi lavalla vuonna 2008. Elokuussa yhtye aikoo nousta pitkästä aikaa taas keikkalavalle peräti kahteen otteeseen hyväntekeväisyyden merkeissä.

Sex Pistolsin alkuperäisjäsenistä lavalle nousevat kitaristi Steve Jones, rumpali Paul Cook sekä basisti Glen Matlock. Laulaja John Lydon alias Johnny Rotten ei sattuneista syistä ole mukana vaan hänen tilallaan nähdään Frank Carter. Jones, Cook, Matlock ja Carter esittävät Sex Pistolsin ainoaksi pitkäsoitoksi jääneen ikonisen Never Mind The Bollocks -albumin kokonaisuudessaan Länsi-Lontoossa sijaitsevassa Bush Hallissa 13. ja 14. elokuuta. Konserttien tuotot ohjataan sulku-uhan alla olevan historiallisen keikkapaikan suojelemiseksi.

”Nousemme lavalle soittamaan Pistolsin biisejö, koska [Bush Hall] tarvitsee tukea ja rahaa. Ajattelimme, että tämä olisi hieno keino saada pelastettua paikka. Se on minun paikallinen keikkapaikkani. Kasvoin Shepherd’s Bushissa ja asun yhä lähellä. Olisi todella sääli, jos paikka katoaa”, Paul Cook toteaa.

”Tämä projekti on ollut todella ilo alusta loppuun. Kun Sex Pistols kutsuu, siihen vastataan. Olen todella innoissani saadessani olla osa tätä”, The Rattlesnakes -yhtyeen kippari Frank Carter kommentoi.

Lydonia ei nähdä mukana, koska tämä on ajautunut riitoihin erityisesti Cookin ja Jonesin kanssa. Osapuolet ovat riidelleet muun muassa muutama vuosi sitten julkaistun, Jonesin muistelmiin pohjautuvan Netflix-sarja Pistolin vuoksi. Lydon myös haastoi Jonesin ja Cookin oikeuteen, koska laulajan mielestä bändin musiikkia käytettiin sarjassa ilman hänen lupaansa. Riita ratkaistiin kuitenkin Jonesin ja Cookin hyväksi.

Lisää luettavaa