Sex Pistolsin Steve Jones ei ymmärrä punkkarien menestymistä vastustavaa asennetta – ”Kuka muka haluaa olla köyhä?”

Hiljattain muistelmansa julkaissut Sex Pistols -kitaristi Steve Jones kertoo Rolling Stone -lehdessä, ettei ymmärrä punkkarien keskuudessa vallinnutta menestymisen vastaista asennetta. Jonesin mielestä on typerää, ettei punk-musiikilla saisi tehdä rahaa.

– Se asenne lähti The Clashista ja muista sen ajan bändeistä, jotka olivat syvästi Rolls Royceilla ajavia ja kartanoissa asuvia rokkitähtiä vastaan. Ei sillä, että me olisimme tehneet juuri niin, mutta emme me köyhiäkään halunneet olla. Kuka muka haluaa olla köyhä ehdoin tahdoin? Jones päivittelee.

– Typerä ajattelutapa. En minä halua asua missään hiton mörskässä, kukaan meistä ei halunnut. Luulen, että voin puhua kaikkien puolesta, kun sanon, että halusimme saada rahaa siinä missä muutkin ja sen me myös ansaitsimme.

Jones ei osaa sanoa tarkalleen, mistä näin vahva rahaa ja menestystä vastustava asenne on saanut alkunsa, sillä punk ei hänestä lopulta eroa perinteisestä rockista paljoakaan. Muut bändit halusivat kuitenkin tehdä selvän pesäeron.

– Haluttiin olla jotain täysin muuta kuin Led Zeppelin. Mutta rahaa lukuunottamatta Zeppelin ja Pistols eivät eroa toisistaan. Samat persoonat on molemmissa bändeissä. On yksi hullu, yksi joka ei pidä tuosta toisesta ja hulluja asioita tapahtuu.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta punk rockin räjähdyksestä, sillä vuonna 1977 julkaistiin koko joukko punkin klassikkoalbumeita.Yksi ikonisimmista on totta kai Sex Pistolsin Never Mind The Bollocks. Merkkipaalun savuttamisesta huolimatta suunnitelmissa ei ole minkäänlaisia paluuaikeita.

– Ei ainakaan sillä rahalla, mitä me reunionista saisimme. Mietitään asiaa sitten uudelleen, kun aletaan puhua Rolling Stonesin palkkiosummista, Jones toteaa.