Sharon Osbourne väittää kiertuejärjestäjän kiristävän Ozzy Osbournea tämän jäähyväiskiertueen buukkaamisessa

Ozzy Osbourne vuonna 2011.
Markus Laakso

Sharon Osbourne syyttää kiertuejärjestäjä AEG Liveä miehensä Ozzyn kiristämisestä. Billboardin käsiinsä saamien sähköpostien mukaan Sharonia sapettaa AEG:n yritys pakottaa Ozzy esiintymään jäähyväiskiertueellaan Los Angelesin Staples Centerissä.

Ozzyn olisi ollut tarkoitus esiintyä Lontoon O2 Arenalla 11. päivä helmikuuta osana Live Nationin järjestämää No More Tours 2 -jäähyväiskiertuetta. AEG, joka omistaa sekä O2 Arenan että Staples Centerin, asetti kuitenkin O2 Arenalla esiintymisen ehdoksi, että mikäli Ozzy päättää esiintyä sisäareenalla 25 mailin sisällä Los Angelesista saman kiertueen tiimoilta ja kyseinen keikka tai keikat olisivat Live Nationin omistamien yritysten promotoimia, silloin ainakin yksi näistä konserteista tulisi soittaa Staples Centerissä.

”On häpeällistä, että AEG sotkee artistit mukaan kilpailijansa kanssa käymäänsä valtakamppailuun”, Sharon kirjoitti AEG:lle osoittamassaan sähköpostiviestissä keskiviikkona. ”Voin vakuuttaa, että Live Nation ei koskaan pakottaisi artistia esiintymään missään vastoin tämän tahtoa.”

AEG Liven toimitusjohtaja Jay Maricano vastasi Sharonille vielä saman päivän aikana seuraavanlaisella viestillä: ”Rakas Sharon, kiitos tiedoksiannostasi. Ymmärräthän, että kyseessä on The Forumin ja Staples Centerin välinen kiista, enkä voisi olla enempää kanssasi yhtä mieltä – artistin tulisi aina voida päättää esiintymisistään. Kaipaamme aikoja, jolloin fanit ja artisti olivat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiä. PS. Ne muut aloittivat tämän ensiksi.”

Sharon ei suinkaan jäänyt sanattomaksi, vaan kirjoitti Maricanolle torstaina: ”Tämä on tyrmistyttävä yritys kiristää Ozzy esiintymään teidän areenallanne Los Angelesissa. Se on täydellistä neuvotteluvallan väärinkäyttöä eikä edistä lainkaan vapaiden markkinoiden toimintaa. Mikäli ette vahvista Ozzyn esiintymistä O2 Arenalla, en voi muuta kuin nostaa välittömästi syytteen AEG Liveä vastaan. Tapanne toimia ei juuri eroa lapsellisista leikkikenttäpeleistä. En voi osallistua kahden tapahtumapaikkoja omistavan promoottorin väliseen kinaan, sillä intressini ovat sataprosenttisesti Ozzyssä.”

Live Nation U.K:n hallituksen puheenjohtaja Denis Desmond ehti myöskin tehdä valituksen paikalliselle kilpailuvirasto Competition and Market Authoritylle (CMA), esittäen AEG:n rikkoneen Britannian kilpailu- ja kartellilakeja. CMA kuitenkin hylkäsi valituksen sen perusteella, että erimielisyydet ovat lähtöisin Los Angelesista eikä Lontoosta.

Jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan kiistan etenemistä.