Sheila E. tunsi olonsa hyväksikäytetyksi We Are The World -kappaleen äänityksissä – ”Se särki sydämeni”

Sheila E. ymmärsi, että hänen avullaan yritettiin houkutella Princeä mukaan hyväntekeväisyyssinglelle.
15.2.2024 12:44

Vuonna 1985 julkaistiin We Are The World -hyväntekeväisyyssingle, jota tekemään koottiin yhteen käytännössä kaikki sen hetken suurimmat pop- ja rockmuusikot. Quincy Jones tuotti Michael Jacksonin ja Lionel Richien kirjoittaman kappaleen ja laulukaartiin lukeutuivat Jacksonin ja Richien lisäksi muun muassa Paul Simon, Bob Dylan, Tina Turner, Kenny Rogers, Billy Joel, Diana Ross, Bruce Springsteen, Kenny Loggins, Cyndi Lauper, Ray Charles, Bob Geldof, Hall & Oates ja Sheila E.

Suoratoistopalvelu Netflixissä hiljattain julkaistussa The Greatest Night In Pop -dokumentissa laulava rumpali Sheila E. kuitenkin kertoo American Music Awards -gaalan jälkeen pidetyistä äänityssessioista jääneen paha maku suuhun, vaikka kappale tehtiinkin hyvän asian puolesta ja paikalla oli runsaasti nimekkäitä tekijöitä.

”Siihen aikaan olin [Princen lämmittelijänä] Purple Rain -kiertueella. AMA:ssa olin ihan haltioissani ja todella jännittynyt. Muistan miten Lionel sanoi minulle siellä, että gaalan jälkeen kokoonnumme laulamaan tätä biisiä ja haluamme sinut laulamaan yhden säkeistöistä. Olin ilman muuta mukana”, Sheila E. muistelee.

Richiellä ja Quincy Jonesilla oli kuitenkin taka-ajatus: he halusivat, että Sheila E. kutsuisi mukaan myös Princen, joka oli tuottanut Sheila E.:n vuoden 1984 The Glamorous Life -debyyttilevyn ja jolla oli perkussionistin kanssa myös romanttinen suhde. Sheila E. oli melko varma, ettei Princeä saada mukaan, mutta lupasi kuitenkin yrittää.

”Soitin Princelle ja kerroin, miten minulla menee siellä. Sanoin, että ehkä sinunkin kannattaisi tulla. Täällä on aika siistiä, kaikki hengailevat yhdessä ja kaikilla on hauskaa.”

Prince olisi kuitenkin halunnut laulamisen sijaan soittaa kitarasoolon ja äänittää sen omassa rauhassa erillisessä huoneessa. Richien ja Jonesin mielestä kappale ei kuitenkaan tarvinnut kitarasooloa, vaan he halusivat Princen laulamaan kilpakumppaninsa Michael Jacksonin rinnalle. Tähän Prince ei suostunut. Lopulta myös Sheila E. alkoi turhautua, koska tajusi, mitä on meneillään.

”Alkoi olla jo myöhä ja minä odottelin, että pääsen laulamaan minulle luvattua säkeistöä. Mutta minulta vain kyseltiin koko ajan, että no, luuletko että saat Princen tänne? Minulle tuli tunne, että minua käytetään hyväksi. He haluavat vain Princen paikalle ja ajattelivat, että ehkä Prince tulee, jos he pitävät minua siellä tarpeeksi pitkään”, Sheila E. toteaa.

”Tiesin jo, ettei hän tule, koska siellä oli liikaa ihmisiä eikä hän olisi tuntenut oloaan mukavaksi. Niinpä sanoin Lionelille, että minä häivyn. Heillä ei ollut koskaan aikomusta antaa minun laulaa säkeistöä. Se särki sydämeni.”

Lisää luettavaa