Siirry syrjään, kuningas – Taylor Swift päihitti Elviksen huikean ennätyksen

2.1.2024 17:38

Taylor Swiftillä menee nyt todella kovaa. Swift on ratsastanut voitosta voittoon jo vuosikaudet kaikilla mahdollisilla sektoreilla, mitä musiikkimaailmassa on mahdollista mitata, ja nyt Billboard kertoo, että Swift on ohittanut Elviksen kunnioitettavan ennätyksen Jenkkien listaykkösten saralla. Swiftin albumit ovat nyt keikkuneet Billboardin Top 200 -listan ykkössijalla pidempään kuin kenenkään muun sooloartistin levyt. Melkoista!

Swiftin lokakuussa julkaisema 1989 (Taylor’s Version) -albumi nousi nyt viidettä kertaa Billboardin kärkeen. Sitä myöten Swift ohitti Elviksen, jonka albumit ovat viihtyneet kaikkiaan 67 viikkoa Yhdysvaltain albumilistan ykkösenä. Jos mittariin otetaan mukaan sooloartistien lisäksi bändit, on Swiftillä vielä matkaa Beatlesin lukemiin: Liverpoolin suuri nelikko on komeillut Billboardin kärjessä kaikkiaan 132 viikkoa.

Komeaa menoa joka tapauksessa! Taylor Swift lienee sen kaliiperin artisti, että hänestä kuvataan vielä elämäkertaelokuva jossain vaiheessa. Vaan nähtäisiinkö joskus sellainen ihme, että laulaja saataisiin keikalle suomalaisten ulottuville? Tämän puolesta ei uskaltaisi lyödä vetoa ainakaan kovin suurilla panoksilla, mutta aina sopii toivoa!

Lisää luettavaa