Sinfoniaorkesteria ja soft rockia – Metallin monitoimimies Devin Townsend pohtii seuraavia musiikillisia askelmerkkejään

"Kenen tahansa muusikon työ on relevanttia ainoastaan, jos se oikeasti edustaa tämän sen hetkisiä tuntemuksia."

Kanadan hullu nero Devin Townsend on viime aikoina puhunut haastatteluissa haluavansa lähitulevaisuudessa tehdä enemmän kevyempää, nykyprojektiensa raskaista soundeista poikkeavaa musiikkia. Samaa virttä Townsend veisaa myös viime viikonlopun Download-festivaaleilla antamassaan Metal Wanin haastattelussa.

– En tiedä, onko mielenkiintoni varsinaisesti loppunut, olen vain käyttänyt kaikki paukut mitä nykysoundista saan irti. Mielestäni kenen tahansa muusikon työ on relevanttia ainoastaan, jos se oikeasti edustaa tämän sen hetkisiä tuntemuksia. Kuulijat voivat sitten soveltaa näitä tuntemuksia omaan elämäntilanteeseensa ja peilata sitä takaisin esittäjälle, Townsend pohtii.

Metallimusiikin monitoimimies Townsend sanoo pallottelevansa tälläkin hetkellä useiden projektien parissa ja kiittää hyvää manageriporrasta ja taustatiimiään siitä, että nämä pitävät hänet ruodussa ja saavat hänet keskittämään energiaansa yhteen asiaan kerrallaan, jotta lukuisat projektit joskus myös näkisivät päivänvalon.

– Teemme edelleen biisejä Devin Townsend Project -bändin kanssa. Minulla on myös työstössä sinfoniaorkesterilevy sekä yksi rauhallinen, soft rock -levy.

Devin Townsend Project konsertoi Tuska-festivaaleilla ja nousee lavalle Helsingin Suvilahdessa perjantaina 30. kesäkuuta.