Sininen ilta koittaa jälleen Tampereella – Saaribluesia tähdittävät muun muassa Dave Lindholm ja Marjo Leinonen

Kynä & Kumppanit.
Antti Sepponen

Liput ovat jo myynnissä.

Tampereen Viikinsaaren perinteinen juurimusiikkitapahtuma Saariblues järjestetään tänä vuonna lauantaina 20. elokuuta. Tapahtumassa esiintyvät Dave Lindholm, Marjo Leinonen & Viranomaiset, Emilia Sisco & The Northern Lights, Veeti Kallio ja Dortmunder.

Dave Lindholmin Kynä & Kumppanit esittää tänä vuonna 70 vuotta täyttäneen Lindholmin kappaleita vaatimattomasti kuudelta vuosikymmeneltä. Daven lisäksi tunnetta ja ammattitaitoa tarjoavat kitaristi Pekka ”Devil” Virtanen, basisti Marko Haavisto, rumpali Kuja Salmi ja kosketinsoittaja Viljami Viippola.

Marjo Leinonen & Viranomaiset svengaa juhlakansan tanssin pyörteisiin ja tarjoaa hetken, jossa rock ja blues paiskaavat kuumasti kättä. Finnish Blues Awardsin vuoden tulokas 2017 Emilia Sisco esiintyy kahdeksanhenkisen The Northern Lights -yhtyeen kera tarjoillen soulia ja bluesia syvästi ja tunteellisesti.

Veeti Kallio muistetaan muun muassa yhtyeistä Veeti & The Velvets ja Leningrad Cowboys, mutta Saaribluesissa tämä myös teatterilavoista ja tv:stä tuttu hahmo esiintyy soolona. Dortmunderin Marko Aho ja Tapsa Kojo tunnetaan taas rumemman rillumarein erikoismiehinä ja duon keikoilla kuullaan rouhean juurevaa rockia, kantria, bluesia ja zydecoa. Setissä on niin omia biisejä, omia käännöksiä muun muassa Fogertylta ja Willie Nelsonista kuin myös hyvin valittuja lainakappaleita.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Lippupisteessä. Pääsyliput sisältävät laivamatkan Laukontorin ja Viikinsaaren välillä.