Slashin eeppinen Oscar-esiintyminen oli vähällä jäädä toteutumatta, kitarasankari paljastaa

22.3.2024 09:24

Tämän vuoden Oscar-gaalassa nähtiin eeppinen ohjelmanumero, kun näyttelijä Ryan Gosling esitti Barbie-menestyselokuvasta tutun Andrew Wyattin ja Mark Ronsonin kirjoittaman ja tuottaman I’m Just Ken -hitin. Pinkissä puvussa laulaneen Goslingin ja lukuisten tanssijoiden lisäksi lavalla nähtiin myös itse Wyatt ja Ronson sekä kappaleessa soittavat rumpali Josh Freese, kitaristi Wolfgang Van Halen ja Slash, jonka tuliseen sooloon esitys huipentui.

Tuoreessa Classic Rockin haastattelussa Slash paljasti, että esitys oli vähällä jäädä häneltä väliin, koska hän oli juuri Oscareiden aikaan Aasian-kiertueella Conspirators-soolobändinsä kanssa.

”Ronson, joka on hyvä ystäväni, pyysi minua soittamaan levylle. Elokuvasta tuli massiivinen ja biisikin menestyi hyvin, joten hän kysyi, pystyisinkö esittämään sen myös Oscareissa. Minun ei aluksi pitänyt esiintyä, koska olin vittu Aasiassa, mutta sitten Hollywoodissa vedeltiin naruista ja minut lennätettiin sinne vain sitä esitystä varten”, Slash kertoo.

”Saavuin paikalle tapahtumapäivänä. Meillä oli Conspiratorsin kanssa kaksi välipäivää, joten lensin Koreasta Los Angelesiin ja suoraan Kodak Theateriin keskelle Oscareiden hullunmyllyä. Vedimme Ryanin ja tanssijoiden kanssa biisin nopeasti läpi ja menin takahuoneeseen. Istuin seremonian aikana yleisössä kaikkien näyttelijöiden joukossa, soitimme biisin, hyppäsin autoon ja ajoin suoraan lentokentälle, josta lensin takaisin Filippiineille.”

Vaikka Gosling jäikin ilman Oscaria (hän oli ehdolla parhaan miessivuosan kategoriassa), oli hän yksi gaalan kirkkaimmista ja puhutuimmista tähdistä juurikin I’m Just Ken -esityksen ansiosta. Myös Slash kehuu näyttelijää vuolaasti.

”En oikein tiennyt, mitä odottaa, mutta Ryan oli todella cool. Hengailimme yhdessä takahuoneessa ja hän lauloi kappaleen tunteella. Nostan hänelle hattua, koko tuotanto oli hänen ansiotaan”, Slash toteaa.

Lisää luettavaa