Slayeriä hidastettuna doom-versiona? Sellaistakin on olemassa, kiitos superbändi Slowerin

1.11.2023 12:38

Thrash metalin niin sanottuun Big Fouriin kuuluva Slayer on tunnettu nopeusrajoituksia rikkovista kappaleistaan. Mutta mitä tapahtuu, jos Slayerin biisien tempoa ja sävellajia tiputetaan reilulla kädellä? Asiaa päätti kokeilla nimekkäistä hahmoista koostuva Slower-niminen doom metal -yhtye, jossa ovat mukana Esben Willems (Monolord), Peter Bergstrand (Lowrider), Amy Barrysmith (Year of the Cobra), Laura Pleasants (Kylesa), Bob Balch (Fu Manchu) sekä Scott Reeder (Kyuss). Yhtye on julkaissut nyt näkemyksensä Slayerin War Ensemble -klassikosta, joka Slowerin käsittelyssä venyi kestoltaan alkuperäisestä viidestä minuutista peräti yhteentoista minuuttiin. Eikä lopputulos ole muuten yhtään hassumpi!

”Idea projektiin syntyi joskus nelisen vuotta sitten, kun opetin yhtä oppilastani soittamaan Slayerin South of Heaveniä. Koska hän oli vasta aloittelija, hidastimme tempoa. Se kuulosti mielestäni siistiltä, joten viritin soittimen vielä alas H-vireeseen ja lisäsin rummut mukaan”, avaa Barrysmith.

Slower julkaisee tammikuussa levyn, jolta löytyy doom-versioita War Ensemblen ja South of Heavenin lisäksi muun muassa kappaleista The Antichrist, Blood Red ja Dead Skin Mask.

Lisää luettavaa