Slipknot-nokkamies Corey Taylor: ”On ollut hetkiä, jolloin olen ollut valmis kävelemään pois koko kuviosta”

Laulajan mukaan yhtye suunnitteli myös tekevänsä ns. "sexpistolsit".

Vuonna 1995 perustettu Slipknot on kasvattanut suosiotaan tasaisen varmasti ja sillä on tätä nykyä intohimoinen fanikunta, joka ulottuu maailman jokaiseen kolkkaan. Tuoreessa Kerrang!-radion haastattelussa laulaja Corey Taylor myöntää, että pelkkää ruusuilla tanssimista touhu ei ole ollut vaan on vaatinut paljon jokaiselta jäseneltä. Monesti on tuntunut, että jopa vähän liikaakin.

”On ollut hetkiä, jolloin olen ollut valmis kävelemään pois koko kuviosta. Mutta olen iloinen, etten ole tehnyt niin. Tämä on antanut niin paljon ja varsinkin juuri nyt olemme todella hyvässä tilanteessa ja huippuiskussa”, Taylor toteaa.

Laulajan mukaan koko yhtye suunnitteli lopettavansa jo ensimmäisen pitkäsoiton, vuonna 1999 ilmestyneen ja hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin suurelta yleisöltä saaneen Slipknot-albumin jälkeen.

”Kun löimme kunnolla läpi, puhuimme vakavasti bändin hajottamisesta. Halusimme tehdä kuten Sex Pistols – julkaista massiivisen albumin ja haistattaa sitten kaikille paskat. Puhuimme siitä ihan tosissamme ja minusta tuntui, että petimme kaikki, kun teimme [toisen pitkäsoiton] Iowan!” Taylor nauraa.

”Emme me suunnitelleet tällaista suosiota. Paperilla katsottuna meidän ei olisi pitänyt menestyä, mutta tässä sitä ollaan. Se tuntuu edelleen todella oudolta.”

Slipknot on parhaillaan Euroopan-kiertueella, joka päättyy Helsingin Hartwall-areenalle 24. helmikuuta.