Slipknotin Corey Taylor on jättänyt sosiaalisen median tyystin: ”Sieltä on kadonnut kaikki järki ja empatia”

Sami Lommi

Haluaisitko vaihtaa pari sanaa Slipknotin Corey Taylorin kanssa? Jos haluat, niin tähän pitää keksiä joku muu keino kuin sosiaalisen median kautta kommunikoiminen. Taylor kertoo Irish Timesin haastattelussa jättäneensä somen kokonaan jo puoli vuotta sitten – kaikkia Taylorin kanavia hallinnoi joku muu taho kuin hän itse.

”Sosiaalisesta mediasta on tullut paikka vailla empatiaa ja tervettä järkeä. Siitä on tullut paikka, jossa ainoastaan oma mielipide on tärkeä, ei kenenkään muun. Siispä ’haista vittu, jos et ole samaa mieltä kanssani etkä kuuntele minua’. Se on ihan hallitsematonta”, Taylor sanoo.

Laulaja kertoo elämänlaatunsa parantuneen huomattavasti somen jättämisen jälkeen. Ratkaisun myötä on myös helpompaa muodostaa oma mielipide asioista.

”Tämä on ollut upeaa aikaa. En kaipaa sosiaalista mediaa lainkaan”, Taylor sanoo.

”Nykymalli pakottaa minut lukemaan uutisia enemmän. Luen uutisia päivittäin. En ole tietenkään ajan tasalla ihan kaikesta, mutta nyt minun ei tarvitse nähdä kaikkia paskamaisia reaktioita päivän uutisiin. Minua ei pommiteta kaikenlaisilla meemeillä uutisten yhteydessä. Näen vain varsinaisen jutun ja voin muodostaa siitä oman näkemykseni.”

”En osaa edes kuvailla, miten kyllästynyt olen siihen, miten ihmiset raivostuvat jostain asiasta. Sitähän se on, että kaikki vain etsivät syytä suuttua. Olen kyllästynyt vihaisiin ihmisiin.”

Taylorin vihaista musiikkia voi sitten kuulla Hartwall-areenalla 24. helmikuuta, kun Slipknot saapuu Helsinkiin Behemothin kera.