Smack-kirjan julkaisuajankohta tarkentui – Opuksen kirjoittaja julkaisi myös tulevan teoksen kannen

Wikimedia Commons

Smack - kuolemaantuomitun laulu saapuu kauppojen hyllyille loppukeväästä.

Kuten jo aiemmin syksyllä uutisoimme, on rockyhtye Smack saamassa oman historiikkikirjansa. Teoksen kirjoittaa Flaming Sideburns -yhtyeen rumpalinakin tunnettu Jarkko Jokelainen ja kustantajana toimii Like.

Jokelainen on tänään jakanut Twitterissä lisäinfoa opukseen liittyen. Smack – kuolemaantuomitun laulu -kirjan julkaisuajankohta on tarkentunut ja samalla kirjailija esitteli myös teoksensa kansikuvan.

”Hitaasti mutta varmasti palaset loksahtelee kohdilleen: Smack-kirjalla on nyt kansi ja julkaisupäivä on asetettu toukokuuhun 2021”, Jokelainen kirjoittaa.

Smack oli vuosina 1982-1990 vaikuttanut helsinkiläinen katurockyhtye, jonka alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat laulusolisti Claude, kitaristi Kartsa, kitaristi Manchuria, basisti Cheri ja erinäisten vaihdosten jälkeen rumpali Juki Marjala. Yhtyeen riveissä vaikuttivat myöhempinä vuosina myös kitaristi Rane Raitsikka sekä basisti Jimi Sero. Neljä pitkäsoittoa julkaissut Smack nautti kulttisuosiota Amerikassa asti, jossa bändi kävi lyhyellä kiertueella vuonna 1987. Faniksi tunnustautui muun muassa Kurt Cobain ja Nirvana soittikin alkuaikoinaan keikoilla Smackin Run Rabbit Run -hittiä.

Jokelaisen kirjan lähtökohtana ovat vuonna 1996 menehtyneen Clauden haastattelut, jotka on tehty vuosina 1985 sekä 1993. Ääneen pääsevät myös kaikki bändin jäsenet sekä Clauden sukulaisia – kaikkiaan kirjaa varten on haastateltu yli sataa henkeä.