Somekohu ruotsalaisbändin ympärillä oli liikaa: myrskyn silmään joutunut vaatefirma laittoi lapun luukulle uhkailun takia

Puolalaisen Thunderball Clothingin Instagramissa jakamasta kuvasta alkanut kohu, jossa riitakapulaksi muodostuneen otoksen napannut kuvaaja J. Salmeron päätyi ruotsalaisyhtye Arch Enemyn mustalle listalle, ei osoita laantumisen merkkejä. Salmeron otti alunperin yhteyttä Arch Enemy -solisti Alissa White-Gluzin sponsorina toimineeseen vaatevalmistajaan, kun tämä oli ladannut Instagram-tililleen laulajasta ikuistetun otoksen ilman lupaa. Tilanne eskaloitui nopeasti yhtyeen manageri Angela Gossow’n puututtua yhteydenpitoon ja lätkäistyä Salmeronille porttikiellon orkesterin tuleville keikoille.

Nyt Thunderball Clothingia luotsaava Marta Gabriel ilmoittaa lopettaneensa bisneksensä saamansa vihapostin takia.

”Viimeisten kahden päivän aikana olen saanut kirjaimellisesti satoja satoja viestejä ja kommentteja, joissa minua kutsutaan huoraksi, natsiksi, kommunistiksi, arvottomaksi mulkuksi ja että minun pitäisi joko kuolla tai tappaa itseni mahdollisimman nopeasti”, Gabriel kirjoittaa Facebook-päivityksessään. ”En ole vihainen ja pyydän anteeksi kaikilta, jotka tuntevat tulleensa loukatuiksi tai satutetuiksi tilanteen johdosta. Thunderball Clothingia ei enää ole. Te voititte.”

Gabriel pyysi pian somemyräkän alettua somessa anteeksi sekaannusta ja teki Salmeronin pyytämän 100€:n lahjoituksen hollantilaiselle syöpäsäätiölle korvaukseksi kuvan käytöstä.

J. Salmeron julkaisi uuden käänteen myötä myös oman lausuntonsa, jossa hän pahoittelee Gabrielin firman kohtaloa ja vaatii ahdistelijoita lopettamaan naisen terrorisoimisen.

”Vaikka arvostammekin vilpittömästi ympäri maailmaa tuhansilta ihmisiltä saamaamme tukea, emme missään oloissa hyväksy minkäänlaista Martaa, Alissaa, Angelaa tai ketään muutakaan kohtaan esitettyä uhkailua. Kukaan ei ansaitse tulla terrorisoiduksi tai joutumaan pelkäämään turvallisuutensa puolesta tälläisten asioiden takia.”

Alkuperäisillä kommenteillaan monet hermostuttanut Gassow selventää omaa puoltaan tarinasta seuraavasti: