Soundin näytöksessä matkataan Pohjoismaiden halki – Oulun Musiikkivideofestivaali käynnistyi

Soundin näytöksessä katsotaan mielenkiintoinen road movie.
27.8.2015 10:11

Perinteinen Oulun Musiikkivideofestivaali polkaistiin käyntiin eilen. Järjestyksessään 22. festivaalin teemana on rakkaus, seksuaalisuus ja tasa-arvo. Totutun monipuolisessa ohjelmistossa on tänä vuonna aiempaa enemmän musiikkidokumentteja.

Soundin nimikkonäytöksessä nähdään espanjalaisen Javier Sobremazasin dokumentti Midnight Sun. Road movie seuraa Javierin matkaa Suomen, Ruotsin ja Norjan halki. Tien päällä hän tutustuu paikallisiin bändeihin ja kuvaa heille musiikkivideoita. Suomesta ovat mukana muun muassa Teemu Markkula (Death Hawks), Oskari Heikkinen & Arktinen Voodoo Orkesteri sekä Nuoret Marttyyrit.

– Javier otti meihin yhteyttä Facebookissa ja kysyi halutaanko lähteä mukaan. Kuulosti aika oudolta ajatukselta, että joku tyyppi Espanjasta on tulossa liftaamalla Pohjoismaihin ja aikoo siinä samalla kuvata dokumentin paikallisesta musameiningistä. Juuri sen outouden takia päätettiin lähteä mukaan, Nuorten Marttyyrien Taneli Toppari kertoo.

– Musavideosta tuli tosi hyvä. Nautin siitä, että meitä kuvataan. Oikeastaan bändeistä pitäisi tehdä enemmän dokumentteja, niiden kautta pääsee paremmin sisälle siihen mitä joku tietty bändi edustaa ja miksi se tekee sellaista musiikkia kuin tekee.

Midnight Sun esitetään Valvesalissa perjantaina klo 18 ja sunnuntaina klo 17. Nuoret Marttyyrit esiintyvät puoliakustisesti ennen perjantain näytöstä.

Oulun Musiikkivideofestivaalin ohjelmistossa on lisäksi elokuvia muun muassa Amy Winehousesta ja Elliott Smithistä, keskustelutilaisuuksia, klassikoksi muodostunut ilmakitaransoiton MM-kisat sekä tietysti elävää musiikkia ja satoja musiikkivideoita.

Lisää luettavaa